Angela Merkel: JAV ir Rusijos viršūnių susitikimai turėtų būti įprasti

Vokietijos kanclerė Angela Merkel penktadienį pareiškė, kad JAV ir Rusijos prezidentų susitikimai vėl turėtų tapti „įprasti“.

A.Merkel.<br>AP nuotr.
A.Merkel.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 20, 2018, 2:40 PM, atnaujinta Jul 20, 2018, 3:55 PM

Šis Vokietijos lyderės komentaras nuskambėjo JAV prezidentui Donaldui Trumpui pakvietus Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną į Baltuosius rūmus po anksčiau šią savaitę Suomijos sostinėje įvykusio jųdviejų susitikimo.

A. Merkel sakė, kad „iš principo visada visiems gerai, kai vyksta derybos, ypač kai derybos vyksta tarp šių dvieju šalių“.

„Manau, Rusijos ir Amerikos prezidentams susitikinėti vėl turėtų tapti įprasta“, – pridūrė ji.

Po susitikimo D. Trumpas sulaukė aštrios kritikos: kaip teigia daugelis prezidento oponentų, jis parodė nerimą keliantį pozityvumą autoritarinio Rusijos lyderio atžvilgiu ir išsižadėjo savo paties žvalgybos agentūrų bei jų įsitikinimo, kad Maskva kišosi į 2016-ųjų JAV rinkimus.

Derybos Suomijos sostinėje vyko už uždarų durų. Be prezidentų, jame dalyvavo tik vertėjai.

D. Trumpas ketvirtadienį pareiškė, kad tarp per susitikimą buvo svarstoma „kova su terorizmu, Izraelio saugumas, branduolinių ginklų platinimas, kibernetinės atakos, prekyba, Ukraina, taika Artimuosiuose Rytuose, Šiaurės Korėja ir kiti dalykai“.

V. Putiną 2005-aisiais į Baltuosius rūmus pakvietė tuometis JAV prezidentas George'as W. Bushas, o 2010-aisiais Vašingtone lankėsi tuo metu prezidentavęs Dmitrijus Medvedevas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.