Iš urvo Tailande išgelbėti berniukai bus įšventinti per budistų ceremoniją

Dauguma Tailando berniukų futbolo komandos narių, kurie anksčiau šį mėnesį buvo išgelbėti iš užlieto urvo, kitą savaitę bus įšventinti budistų ceremonijos metu, sekmadienį pranešė pareigūnai.

 Dauguma Tailando berniukų futbolo komandos narių, kurie anksčiau šį mėnesį buvo išgelbėti iš užlieto urvo, kitą savaitę bus įšventinti budistų ceremonijos metu.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Dauguma Tailando berniukų futbolo komandos narių, kurie anksčiau šį mėnesį buvo išgelbėti iš užlieto urvo, kitą savaitę bus įšventinti budistų ceremonijos metu.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-07-22 16:16

„Laukinių šernų“ komanda džiaugiasi pirmosiomis dienomis namuose. Prieš kelias dienas jie buvo išleisti iš ligoninės ir jau pasikalbėjo su žiniasklaida apie savo patirtį įstrigus Tam Luango urve netoli Mianmaro sienos.

12-a berniukų, kurių amžius yra nuo 11 iki 16 metų, bei jų treneris birželio 23 dieną po treniruotės išėjo į ekskursiją po urvus, bet prasidėjus musoninei liūčiai juose įstrigo.

Po devynių dienų juos surado britų narai, o dar po savaitės jie buvo išvesti per itin rizikingą gelbėjimo operaciją.

Visi iš urvo išgelbėti berniukai atsigavo stebėtinai greitai ir jau pirmąją dieną po išrašymo iš ligoninės dalyvavo per gelbėjimo operaciją žuvusio naro pagerbimo ceremonijoje.

Dabar berniukai kurį laiką pagyvens vienuolyne, o tada grįš į normalų gyvenimą – tokia praktika yra įprasta Tailande bei kitose šalyse, kuriose gyventojų daugumą sudaro budistai.

„Jie bus šventinami devynias dienas“, – žurnalistams sakė Čiang Rajaus gubernatorius Prachonas Pratsakulas.

„Maždaug 11 berniukų bus įšventinti kaip naujokai, o vienas, treneris Ekas, bus įšventintas kaip vienuolis“, – sakė P. Pratsakulas, omenyje turėdamas berniukų trenerį Ekkapolą Chantawongą. Treneris jau anksčiau yra kurį laiką gyvenęs kaip vienuolis; pranešta, kad urve jis padėjo berniukams išlikti ramiems. 

Gubernatorius pridūrė, kad vienas iš vaikų, Adulas Sam-onas, ceremonijose nedalyvaus, nes yra krikščionis.

Pranešama, kad „Laukiniams šernams“ liepos 24 dieną bus nuskustos galvos, o kitą dieną įvyks įvilktuvės. Tuomet jie iki rugpjūčio 4 dienos pagyvens skirtinguose vienuolynuose.

Pareigūnai prašo žiniasklaidos duoti berniukams laiko sugrįžti į normalų gyvenimą, bet susidomėjimas jų istorija tebėra itin didelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.