Nigerijoje per mirtininko sprogdintojo išpuolį žuvo aštuoni žmonės

Nigerijos šiaurės rytuose pirmadienį mečetėje susisprogdinus mirtininkui žuvo aštuoni žmonės, paskelbė vietos civilių savigynos grupė ir įvykio liudininkai.

Nigerijos šiaurės rytuose pirmadienį mečetėje susisprogdinus mirtininkui žuvo aštuoni žmonės, paskelbė vietos civilių savigynos grupė ir įvykio liudininkai. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Nigerijos šiaurės rytuose pirmadienį mečetėje susisprogdinus mirtininkui žuvo aštuoni žmonės, paskelbė vietos civilių savigynos grupė ir įvykio liudininkai. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-07-23 14:43, atnaujinta 2018-07-23 14:45

Sprogimas driokstelėjo Borno valstijos Kondugos gyvenvietėje, sakė ginkluotos grupės, padedančios kariuomenei kovoti su islamistų judėjimu „Boko Haram“, narys Ibrahimas Limanas.

„Sprogdintojas įėjo į mečetę per pamaldas apie 5 val. 15 min. (vietos, 7 val. 15 min. Lietuvos laiku). Jam susprogdinu žuvo aštuoni maldininkai ir dar penki buvo sužeisti“, – nurodė jis naujienų agentūrai AFP.

„Septynios aukos žuvo mečetėje, dar vienas žmogus mirė vežamas į (Borno valstijos sostinę) Maidugūrį“, – pridūrė I. Limanas.

Mirtininkų išpuoliai prieš „minkštuosius“ civilių taikinius, tokius kaip mečetės, turgūs ir autobusų stotys, yra įprasta Abubakaro Shekau vadovaujamo „Boko Haram“ strategija.

Tokioms atakoms įvykdyti neretai pasitelkiamos mergaitės ir jaunos moterys.

I. Limano teigimu, vėliausią išpuolį įvykdė jaunesnis kaip 20 metų vyras.

Umaras Goni pasakojo, kad sprogimas driokstelėjo jam vykstant į mečetę. Jis kartu su savanoriškomis civilių pajėgomis padėjo išgelbėti sužeistuosius.

„Ištraukėme septynis lavonus ir šešis sužeistus maldininkus. Vienas iš šešių sužeistųjų žuvo pakeliui į ligoninę“, – sakė U. Goni.

Anot jo, užpuolikas buvo apsirengęs kaip maldininkas, tad „niekas net negalėjo pagalvoti apie tokią jo užduotį“.

Ši ataka įvyko Nigerijos vyriausybei raginant sugrįžti gyventojus, priverstus palikti savo namus dėl „Boko Haram“ veiklos.

Tačuay pagalbos agentūros, tiekiančios konflikto nusiaubtam regionui maisto produktus, vaistus, švarų vandenį ir besirūpinančios žmonių apgyvendinimu, savo ruožtu perspėjo, jog saugumo padėtis toje šalies dalyje dar nėra pagerėjusi.

Praėjusią savaitę Borne netoli sienos su Kamerūnu iš pasalų užpuolus karių lydimą sunkvežimių koloną žuvo šeši prekiautojai.

Be to, prieš karines vilkstines ir bazes Borne ir kaimyninėje Jobės valstijoje neseniai buvo surengta virtinė atakų, kurių aukų skaičius neskelbiamas.

Kariai ir civiliai taip pat neretai tapdavo radikalų taikiniais Čade ir Nigeryje, turinčiuose bendrą sieną su Nigerija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.