Interesų Vašingtone prezidento dukra daugiau nepainios

JAV prezidento vyresnioji duktė paskelbė, jog uždaro savo mados prekių kompaniją. Iš kompanijos veiklos Ivanka Trump pasitraukė prieš metus, kilus įtarimų, kad Trumpų šeima taip sugalvojo pasipelnyti.

Nuo kompanijos veiklos atsiribojusi I.Trump praėjusiais metais vis tiek sugebėjo uždirbti 4,3 mln. eurų.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Nuo kompanijos veiklos atsiribojusi I.Trump praėjusiais metais vis tiek sugebėjo uždirbti 4,3 mln. eurų.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„The New York Times“, „Lietuvos rytas“

2018-07-27 15:14

Pranešime spaudai I.Trump pareiškė, kad tokį sprendimą priimti ją paskatino atsidavimas darbui tėvo Donaldo Trumpo administracijoje.

„Po septyniolikos mėnesių, kuriuos praleidau Vašingtone, nebežinau, ar dar kada grįšiu į verslą. Tęsiu darbą čia. Verslo atsisakymas yra vienintelis teisingas sprendimas“, – tvirtino I.Trump.

Kompanijos atstovė spaudai tikino, jog greitai bus pradėti uždarymo darbai, o visi 18 darbuotojų bus atleisti per ateinančias kelias savaites.

Naujų produktų kūrimas stabdomas, bet jau pagamintus drabužius ir kitas prekes dar bus galima pirkti platinimo vietose.

Toks sprendimas stabdyti verslą buvo paskelbtas netrukus po to, kai D.Trumpas dar kartą pagrasino pradėti prekybos karą su Kinija.

Per metus į JAV iš Kinijos importuojama drabužių už 170 milijardų eurų, o nauji muito mokesčiai šioms prekėms galėtų įsigalioti nuo rugsėjo mėnesio.

Kinijoje gaminama didžioji dalis I.Trump prekės ženklo produktų, todėl D.Trumpo sprendimas nuo žodžių pereiti prie darbų galėtų pakenkti jo dukters verslui. Kinijoje yra gaminami drabužiai, kuriems vėliau uždedamas Ivankos prekės ženklas.

Prekės ženklui vadovaujanti Abigail Klem neigia gandus, kad kompanija uždaroma dėl šios priežasties. Problemų būta ir anksčiau: Baltųjų rūmų administracijos kritikai ragino žmones boikotuoti I.Trump prekės ženklo produktus.

Vos D.Trumpui tapus prezidentu dauguma jo šeimos narių sulaukė kaltinimų, jog tėvo postas padeda jų šeimai turtėti, daro reklamą jos verslams.

Po duoto interviu CBS televizijai I.Trump firma apyrankę, kurią ji buvo užsisegusi, ėmė pardavinėti už daugiau nei 9 tūkstančius eurų.

Prekiauti I.Trump prekėmis per praėjusius metus atsisakė vieni žymiausių JAV ir Kanados mažmeninės prekybos tinklų – „Marshall’s“, „T.J.Maxx“, „Nordstrom“, „Hudson’s Bay Company“.

I.Trump prekių internetu pardavimas praėjusiais metais sumažėjo 55 procentais.

Galiausiai moteris atsiribojo nuo verslo, bet finansinių kompanijos reikalų tvarkyti nenustojo. Iš savo prekės ženklo prezidento duktė praėjusiais metais uždirbo 4,3 mln. eurų.

Du I.Trump artimi žmonės pasakojo, kad verslo 36 metų moteris nusprendė atsisakyti, nes tapo pernelyg sunku suderinti prekės ženklo plėtrą ir prezidento patarėjos darbą.

D.Trumpui tapus prezidentu sulėtėjo ir šeimos verslo plėtra.

Nuo viešbučių Niujorke, Toronte ir Panamoje teko nukabinti Trumpo pavardę.

„The Trump Organization“ vairą į rankas perėmė prezidento sūnūs Ericas ir Donaldas jaunesnysis.

Jie paskelbė, kad kol tėvas bus prezidentas, kompanija nepasirašys naujų verslo sutarčių ir, nors kompanijos veiklos apimtis sumažėjo, jai sekasi „nepaprastai gerai“.

„Net jeigu ir reikės sustabdyti kompanijos veiklą 4 ar 8 metams, viskas bus gerai“, – tvirtino E.Trumpas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.