Vladimiro Putino dovanoje Donaldui Trumpui buvo pastebėtas netikėtas radinys

Rusijos prezidento Vladimiro Putino dovana JAV lyderiui Donaldui Trumpui susitikimo Helsinkyje metu sukėlė pasipiktinimų bangą Amerikoje.

 Kamuolio nuotraukose matyti, kad jame yra įmontuotas elektroninis prietaisas su signalo perdavimo antena.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Kamuolio nuotraukose matyti, kad jame yra įmontuotas elektroninis prietaisas su signalo perdavimo antena.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 26, 2018, 7:44 PM, atnaujinta Jul 26, 2018, 7:57 PM

Daugelis tvirtino, kad futbolo kamuolyje gali būti įtaisyta pasiklausymo įranga.

„Aš nuodugniai patikrinčiau tą kamuolį prieš leisdamas jį įnešti į Baltuosius Rūmus“, – socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė senatorius Lindsey Grahamas.

Paaiškėjo, kad abejones dėl padovanoto kamuolio išreiškę žmonės galbūt yra teisūs, rašo CNN.

Priartintose kamuolio nuotraukose matyti, kad jame yra įmontuotas elektroninis prietaisas su signalo perdavimo antena.

Tačiau kamuolio gamintojai „Adidas“ tvirtina, kad toks prietaisas yra įrengtas kiekviename tos rūšies kamuolyje ir tai tikrai nėra rusų įmontuota pasiklausymo įranga.

„Nėra įmanoma ištrinti ar perrašyti prietaiso parametrus“, – tvirtino „Adidas“ atstovai.

Elektroninis prietaisas naudotojams prie kamuolio pridėjus telefoną leidžia naudotis papildomomis funkcijomis ir dalyvauti specialiuose iššūkiuose ir varžybose.

Tuo tarpu JAV saugumo tarnybos nekomentavo, ar siųstuvas kamuolyje galėjo būti pakeistas į pasiklausymo įrangą.

„Visos prezidentui skirtos dovanos yra atidžiai patikrinamos. Plačiau vykdytos patikros nekomentuosime“, – tvirtino Baltųjų Rūmų atstovė spaudai Sarah Sanders.

Kibernetinio saugumo ekspertas Scottas Schoberis tikino, kad technologija naudota kamuolyje nėra pavojinga JAV saugumui.

„Ši technologija yra naudojama ir vykdant mokėjimus su išmaniaisiais telefonais. Jeigu kažkas ir turėjo piktų motyvų – jie pasirinko netinkamus metodus“, – kalbėjo S.Schoberis.

Ekspertai tvirtina, kad net jeigu ir kamuolyje yra įrašyta kenkėjiška programinė įranga, vargu ar ji gali kam nors pakenki, kadangi prie kamuolio priliestas telefonas pats aptiktų virusus ir juos pašalintų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.