Pakistane išgelbėtas rusų alpinistas, kitas žuvo ledyne

Pakistano kariuomenė antradienį paskelbė, jog ant vienos Pakistano viršukalnės įstrigęs ir su gelbėtojais ryšį praradęs rusų alpinistas jau išgelbėtas.

Pakistano kariuomenė antradienį paskelbė, jog ant vienos Pakistano viršukalnės įstrigęs ir su gelbėtojais ryšį praradęs rusų alpinistas jau išgelbėtas. <br>AP
Pakistano kariuomenė antradienį paskelbė, jog ant vienos Pakistano viršukalnės įstrigęs ir su gelbėtojais ryšį praradęs rusų alpinistas jau išgelbėtas. <br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 31, 2018, 11:22 AM, atnaujinta Jul 31, 2018, 11:24 AM

Oficialioje armijos ataskaitoje rašoma, jog alpinistas Aleksandras Gukovas, įstrigęs ant Latoko 1-osios viršukalnės šlaito 6294 metrų aukštyje, buvo išgelbėtas per „bebaimišką gelbėjimo operaciją“, esant ekstremalioms orų sąlygoms po 6 nesėkmingų bandymų.

Pakistano alpinistų klubo sekretorius Karraras Haidri sakė, jog A. Gukovo ekspedicijos porininkas Sergejus Glazunovas užsimušė nukritęs liepos 26 dieną, esant itin nepalankiems orams viršukalnėje Karakoramo kalnuose ties Biafo ledynu šiaurės Pakistane.

Armija teigia, jog A. Gukovas buvo nugabentas į kariuomenės ligoninę Skardu mieste. Pranešama, kad jo būklė stabili.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.