Rusiją sukrėtė kraupus nusikaltimas: trys dukros neatlaikė ilgametės tėvo prievartos

Michailo Chačaturiano kūnas buvo surastas jo namų Maskvoje lifte su daugybe durtinių žaizdų. Policijos pareigūnai pirmiausia atkreipė dėmesį į tris dėl to besidžiaugiančias vyro dukras.

 Michailo Chačaturiano kūnas buvo surastas jo namų Maskvoje lifte su daugybe durtinių žaizdų. Policijos pareigūnai pirmiausiai atkreipė dėmesį į tris dėl to besidžiaugiančias vyro dukras.<br> „Twitter“ nuotr.
 Michailo Chačaturiano kūnas buvo surastas jo namų Maskvoje lifte su daugybe durtinių žaizdų. Policijos pareigūnai pirmiausiai atkreipė dėmesį į tris dėl to besidžiaugiančias vyro dukras.<br> „Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 31, 2018, 8:11 PM, atnaujinta Aug 1, 2018, 1:06 PM

Kristina, Angelina ir Marija buvo sulaikytos ir joms pareikšti kaltinimai tėvo nužudymu šį penktadienį, rašo „Russia Today“.

Šias žinias patvirtino Rusijos teisėsauga.

Kaimynai M.Chačaturianą apibūdino kaip valdingą ir visus užgauliojantį „mafijos vadeivą“.

Trys dukros iš karto pripažino padariusios nusikaltimą. Merginos tvirtino, kad jos galiausiai pratrūko po ilgų fizinės, psichinės ir seksualinės prievartos metų.

„Mes jo nekentėme ir norėjome, kad nutiktų tik vienas dalykas – arba mes pradingtume, arba niekada jo daugiau nebematytume. Mes norėjome, kad jis pradingtų ir niekada nesugrįžtų“, – policijai pasakojo 19 metų Kristina.

Pranešama, kad užmuštas vyras buvo priklausomas nuo heroino ir turėjo ryšių su nusikaltėliais.

Dėl M.Chačaturiano elgesio iš namų išėjo mergaičių motina, o jo sūnus taip pat nepalaikė ryšių su tėvu.

Likęs namuose vienas su trimis dukromis 57 metų vyras joms drausdavo eiti į mokyklą, o jeigu mergaitės jo neklausydavo – jis jas mušdavo. Namuose buvo įrengtos vaizdo stebėjimo kameros, kad tėvas visada žinotų, ką dukros veikia namuose.

„Jis jas visada mušė. Kartą nuvežęs į mišką grasino nužudyti. Motinai pabėgus, jis uždraudė mergaitėms bendrauti su ja“, – pasakojo artimas šeimos draugas.

Kitas šeimos draugas pasakojo, kad vyro bausmės kartais būdavo žymiai brutalesnės nei mušimas.

Vieną kartą radęs šuns plauką ant kilimo vyras išsikvietęs vieną dukrą liepė jai iššukuoti šunį ir suvalgyti visus jo nukritusius plaukus.

Tačiau, anot televizijos kanalo „112“, tai nebuvo protu nesuvokiamo vyro elgesio viršūnė. Pranešama, kad jis prievartavo vieną iš dukrų, tai mergaitę privedė prie bandymų nusižudyti.

„Po seksualinės prievartos mergaitę nuo savižudybės vos išgelbėjo gydytojai“, – pranešė televizijos kanalas.

Apie tai, kaip mergaitės užmušė savo tėvą, sklando įvairios versijos.

Manoma, kad Marija jį badė peiliu į kaklą ir kūną, Angelina plaktuku daužė per galvą, o Kristina, į veidą išpurškusi ašarinių dujų skardinę, peiliu smogė tėvui  į širdį.

Pasak kitos versijos, tėvas grįžo į namus padauginęs narkotikų ar alkoholio ir bandė išprievartauti dukrą ir grasino jai peiliu, tačiau kitos merginos pirmos pagriebė peilį ir tėvą užpuolė pirmos.

Viešumoje M.Chačaturianas bandė pasirodyti kaip doras pilietis. Namuose kabėjo religinės ikonos, jis pats vaizdavo tikintį žmogų. Tačiau apieškojus vyro mašiną policija rado du kilogramus heroino, du automatinius šautuvus ir tris pistoletus.

Mergaitės tyrėjams pripažino padarę nusikaltimą. Joms gresia įkalinimas iki 15 metų.

Tačiau nužudymo aplinkybės sukėlė diskusiją visuomenėje.

„Kai tavo visas gyvenimas yra košmaras, pilnas traumų, psichinės ir fizinės prievartos, ar tu pasielgtum kitaip jų vietoje?“ – teigė šeimos draugas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.