Po Rusiją sukrėtusio nužudymo trys seserys papasakojo apie prievartą namuose

Savo tėvą Michailą Chačaturianą nužudžiusios trys seserys – 17-metė Marija, 18-metė Angelina ir 19-metė Kristina – šiuo metu yra sulaikytos, tačiau teisėjai kol kas nenusprendė dėl jų tolesnio likimo. Laukiama, kol bus pateikta daugiau žmogžudystės detalių.

 Seserys tikino nebegalėjusios gyventi su smurtaujančiu tėvu. <br> lrytas.lt montažas.
 Seserys tikino nebegalėjusios gyventi su smurtaujančiu tėvu. <br> lrytas.lt montažas.
 Seserys tikino nebegalėjusios gyventi su smurtaujančiu tėvu. <br> Twitter nuotr.
 Seserys tikino nebegalėjusios gyventi su smurtaujančiu tėvu. <br> Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 1, 2018, 11:46 AM, atnaujinta Aug 1, 2018, 2:55 PM

Tuo metu pačios įtariamosios tvirtino, kad blogiau, nei buvo, jau nebus, todėl esą nesigailinčios dėl to, ką padarė. 18-metė vidurinioji sesuo Angelina pasakojo patyrusi tėvo smurtą, prievartą. Ji taip pat tikino, kad M.Chačaturianas turėjo ryšių policijoje, rašo MK.

Areštinėje seserys teisėjo sprendimo laukia atskirose kamerose. Vidurinioji sesuo ją aplankiusiems žurnalistams papasakojo, kaip atrodė jų gyvenimas su tėvu ir kodėl nusprendė jį nužudyti.

Tiesa, savo tėvą mergina vadino „jis“ ir niekaip kitaip.

„Čia sąlygos pakenčiamos. Morališkai buvome pasiruošusios viskam“, – sakė mergina, žurnalistams paklausius, kaip ji jaučiasi.

Iš turtingos šeimos kilusi įtariamoji nesiskundė nei jai duodamu maistu, nei rūbais. Tiesa, sakė norinti pasikalbėti su psichologu.

„Pakvieskite jį, jeigu galima. Kaip besiklostytų įvykiai, esu pasiruošusi viskam. Tik labai nerimauju dėl seserų. Žinote, iš pradžių norėjau pati prisiimti atsakomybę ir viena sėsti į kalėjimą. Tačiau neapgalvojome visų detalių“, – kalbėjo Angelina.

Jos rankos sutvarstytos, nes ant jų ne viena pjautinė žaizda. Mergina sakė, kad susipjaustyti rankas seserys nusprendė pačios.

„Tai jaunėlė po visko supjaustė mums rankas. Norėjome vėliau pasakyti, kad tai buvo savigyna. Tačiau galiausiai susipainiojome. Daug ką reikėjo apgalvoti, apskaičiuoti, bet mes nesugebėjome. Todėl nusprendėme tiesiog prisipažinti.

Tačiau aš dėl nieko nesigailiu. Negalėjome daugiau kentėti to, ką jis su mumis darė. Jau geriau kalėjimas, nei gyvenimas su juo“, – pasakojo mergina.

Ji prisipažino, kad tėvas ją mušė nuo tada, kai jai buvo 10 m. Kai merginai sukako 14 m., jis ėmė priekabiauti. Padėtis dar labiau pablogėjo, kai prieš trejus metus M.Chačaturianas iš namų išvarė merginų motiną.

„Jis mušdavo mus viskuo, kas pasitaikydavo po ranka. Būdavome mušamos už bet kokį menkniekį. Jis turbūt turėjo žemą savivertę ir dėl to jis išsiliedavo ant mūsų. Be to, jo manymu, moteris yra vergė. Namuose jis nieko pats nedarydavo, net neįsipildavo vandens. Viską nurodydavo daryti mums. Jis draudė mums lankyti mokyklą.

Aš ir jaunesnioji sesuo mokėmės vienoje klasėje, tačiau per visus metus mokykloje buvome 7 kartus. Vyresniąją jis dar šiaip ne taip išleisdavo, nes ji studijavo mediciną.

Jis draudė mums šiuolaikiškai rengtis, vaikštinėti gatvėmis, naudotis socialiniais tinklais. Tačiau visa tai būtų galima kentėti, jei nebūtų blogiau..“, – liūdnai pasakojo nužudytojo dukra.

Ji pasakojo, kad tėvas ją ir vyresniąją dukrą prievartaudavo.

Ji tikino, kad seserys negalėjo kreiptis į policiją ir papasakoti apie tėvo elgesį, nes jis ten esą turėjo ryšių ir susitarė, kad į bet kokį pareiškimą dėl jo veiksmų policija tiesiog nereaguos.

„Jūs nesuprantate, jis ten turi gerų ryšių. Kartą mama nuo jo pabėgo, jis susisiekė su pažįstamais policijoje ir rado ją akimirksniu. Tai buvo 2006 m., o dabar 2018 m. Jis apskritai galėjo padaryti bet ką“, – tvirtino įtariamoji.

Trejus metus atskirai nuo motinos gyvenančios seserys nebandė nieko jai sakyti. Esą todėl, kad ji vis tiek nebūtų galėjusi nieko padaryti.

„Kai jį nužudėme, paskambinome broliui, jis – mamai. Mama atvažiavo ir klausė, kam tai padarėme. Esą buvo galima ką nors sugalvoti. Tačiau žinau, kad nieko nebūtume sugalvoję. Kitaip tiesiog nebuvo galima padaryti.

Dabar mums jau nebaisu. Blogiau, nei buvo, jau nebus“, – teigė Angelina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.