Austrijos televizija išėmė iš programos filmą apie vietos juodaodžių bendruomenę

Vienas Austrijos kino režisierius ketvirtadienį sukritikavo šalies viešąjį transliuotoją, kad jo sukurtas filmas apie vietos juodaodžių bendruomenę buvo iš anksto neperspėjus išimtas iš tos televizijos programos.

Vienas Austrijos kino režisierius ketvirtadienį sukritikavo šalies viešąjį transliuotoją, kad jo sukurtas filmas apie vietos juodaodžių bendruomenę buvo iš anksto neperspėjus išimtas iš tos televizijos programos. <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Vienas Austrijos kino režisierius ketvirtadienį sukritikavo šalies viešąjį transliuotoją, kad jo sukurtas filmas apie vietos juodaodžių bendruomenę buvo iš anksto neperspėjus išimtas iš tos televizijos programos. <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 2, 2018, 4:12 PM, atnaujinta Aug 2, 2018, 4:13 PM

Filmas „Black in Vienna – from Soliman to Alaba“ šį sekmadienį turėjo būti rodomas ORF 2 kanale.

Tačiau režisierius Teddy Podgorskis Jr sakė, kad praėjusią savaitę jam buvo pranešta, jog filmas buvo išbrauktas iš televizijos programos.

Laikraščiui „Standard“ menininkas pasakojo, kad dokumentinį filmą „redaktorius priėmė su labai dideliu entuziazmu“, o sprendimas jo nerodyti buvo priimtas „be išsamesnių su turiniu susijusių priežasčių“.

T. Podgorskio jaunesniojo teigimu, filmas taip pat atskleidė miesto juodaodžių bendruomenės įnašą „į giliai įsišaknijusius prietarus“, su kuriais kitos rasės asmenys vis dar susiduria.

Pranešime Austrijos žiniasklaidai ORF sakė: „Pateiktas dokumentinis filmas neatitiko užsakytos koncepcijos, atsižvelgiant į jo formą, turinį ir techninius aspektus.“

„Peržiūrėjus filmą, transliacijos laikas buvo atidėtas ir režisieriaus buvo paprašyta pertvarkyti filmą“, – teigiama televizijos pranešime.

T. Podgorskis jaunesnysis savo ruožtu sakė, kad jam nebuvo pateikta jokių pretenzijų. ORF pastaruoju metu dažnai kentėdavo nuo populistinės Austrijos laisvės partijos (FPOe), nuo praėjusių metų pabaigos priklausančios koalicijos vyriausybei, akibrokštų.

Anksčiau šiais metais FPOe partijos vadovas ir vicekancleris Heinzas-Christianas Strache buvo priverstas atsiprašyti Armino Wolfo, vieno įtakingiausių ORF darbuotojų, už įrašą socialiniame tinkle „Facebook“, kuriame kaltino žurnalistą skleidžiant „melą“ ir „išgalvotas naujienas“.

T. Podgorskio jaunesniojo dokumentinis filmas turėjo būti parodytas kaip serijos „Oesterreich Bild“ („Austrijos įvaizdis“) dalis. Šį sekmadienį vietoje jo bus transliuojama laida apie Vienos vyno užeigas „Heuriger“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.