Pasibaigus motinystės atostogoms Naujosios Zelandijos premjerė grįžta į darbą

Naujosios Zelandijos premjerė ir naujai iškepta mama Jacinda Ardern, antroji pasaulyje valstybės lyderė, susilaukusi vaikelio per savo kadenciją , antradienį paskelbė grįžtanti į darbą po motinystės atostogų.

Jacinda Ardern
Jacinda Ardern
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 2, 2018, 1:33 PM, atnaujinta Aug 2, 2018, 1:35 PM

Be to, ji žada pasiimti dukrelę Neve į po mėnesio planuojamą vizitą į Jungtinių Tautų būstinę.

Šešias savaites praleidusi ryšiui su naujagime dukrele sustiprinti, J. Ardern teigia nekantraujanti grįžti į darbą.

„Buvau tiesiog apdovanota mūsų Naujosios Zelandijos visuomenės, savo komandos, pavadavusio premjero pasiaukojimu visą šį nuostabų laiką, kol galėjau būti su Neve, – RVNZ televizijai sakė ministrė pirmininkė. – Bet, žinoma, tai – unikalios aplinkybės, o aš be galo nekantrauju grįžti į darbą.“

J. Ardern nusprendė dirbti namuose Oklande iki savaitgalio, kai persikels į sostinę Velingtoną.

Ji sakė, kad su partneriu Clarke'u Gayfordu nori apsaugoti kūdikio privatumą, bet „tuo pačiu metu norime būti šeima, o mano darbas – nepaprastai viešas“.

C. Gayfordas veda televizijos laidą apie žvejybą, be to, žmonai dirbant, taps pagrindiniu kūdikio globėju.

J. Ardern stuff.co.nz sakė, jog visi jie kaip šeima keliaus į Jungtinių Tautų konferenciją, kur premjerė žada pasisakyti moterų ir vaikų teisių bei klimato kaitos temomis.

Politikė, užuot rūpinusis valstybės reikalais motinystės atostogų metu, „nerimavo dėl maitinimo, miego ir vystyklų“.

„Tai išgyveno visi tėvai, tačiau visiškai pritariu šiems interesams, ir nors tai dar nėra mums įprasta, vieną dieną bus (įprasta)“, – pridūrė ji.

Gimdymas J. Ardern metus padarė dar spalvingesnius – ji tik pernai spalį tapo Naujosios Zelandijos premjere, praėjus vos trims mėnesiams po Leiboristų partijos valdymo perėmimo.

Ministrė pirmininkė apie nėštumą paskelbė likus 5 mėnesiams iki gimdymo, kai tuo tarpu velionė Pakistano premjerė Benazir Bhutto apie savo šeimos pagausėjimą 1990 metais pranešė tik jau gimus dukrelei Bakhtawar. Ji buvo pirmoji pasaulyje lyderė, susilaukusi kūdikio eidama pareigas.

Be to, priešingai nei J. Ardern, turėjusi galimybę išeiti motinystės atostogų, buvusi Pakistano ministrė pirmininkė pasirinko cezario pjūvį ir iškart grįžo į darbą.

Kol J. Ardern negalėjo vadovauti vyriausybei, šias pareigas buvo perėmęs pavaduotojas Winstonas Petersas. Premjerė taip pat buvo susigrąžinusi vadovavimą, kai W. Petersas buvo išvykęs į ASEAN šalių užsienio reikalų ministrų susitikimą Singapūre.

J. Ardern teigė, kad „įsivažiuos į darbą“ išsyk, kai pirmadienį pasirodys biure.

Grįžusi ji pirmąja savaitę susitelks į „tikrai jai svarbius“ klausimus, įskaitant psichinę sveikatą, aplinkosaugą, su prekyba susijusius reikalus ir „su darbo rinka susijusį pranešimą“.

Kol premjerę pavadavo 73 metų politikos veteranas W. Petersas, viskas vyko ramiai, nors verslas šiek tiek nerimauja dėl apklausų, rodančių pasitikėjimo centro kairiąja vyriausybe stygių.

Premjerė teigė esanti pasirengusi dirbti su verslo lyderiais ir aktyviai siekė išgelbėti Ramiojo vandenyno partnerystę (TPP), o jos vyriausybė taip pat daug dėmesio skiria prekybos reikalams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.