Donaldas Trumpas gavo naują laišką iš Kim Jong Uno

Baltieji rūmai ketvirtadienį pranešė, kad JAV prezidentas Donaldas Trumpas gavo naują laišką iš Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno, tačiau neatskleidė to laiško turinio.

Donaldas Trumpas ir Kim Jong-unas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Donaldas Trumpas ir Kim Jong-unas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-08-02 21:45, atnaujinta 2018-08-02 21:56

Nesant daug viešų požymių, kad artėjama prie D. Trumpo tikslo denuklearizuoti Korėjos pusiasalį, Baltieji rūmai pranešė, kad tas laiškas atėjo po JAV ir Šiaurės Korėjos lyderių susitikimo birželio 12-ąją.

„Laiškas iš pirmininko Kim Jong Uno prezidentui Trumpui buvo gautas rugpjūčio 1 dieną“, – sakė Baltųjų rūmų atstovė spaudai Sarah Sanders.

„Besitęsiančiu abiejų lyderių susirašinėjimu siekiama tikrinti pažangą po jųdviejų susitikimo Singapūre ir judėti į priekį įgyvendinant įsipareigojimus, esančius JAv ir KLDR (Šiaurės Korėjos) bendrame pareiškime“, – sakė ji.

Apie šį laišką D. Trumpas užsiminė vėlyvą vakarą parašytoje „Twitter“ žinutėje. Prezidentas padėkojo Kim Jong Unui už sugrąžintus kelių dešimčių JAV karių, žuvusių per Korėjos karą, palaikus, kurie buvo pargabenti į Havajus trečiadienį.

„Ačiū jums, pirmininke Kim Jong Unai už tai, kad laikėtės savo žodžio ir pradėjote siųsti namo mūsų didžių ir mylimų žuvusiųjų palaikus! Manęs visai nenustebino, kad jūs padarėte tokį gerą darbą“, – sakė D. Trumpas.

„Taip pat dėkoju jums už puikų laišką, nekantrauju vėl susitikti!“ – pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: parlamentarų komentarai prieš rytinį Seimo posėdį