„Brexit“ be sutarties tikimybė – nepatogiai didelė

Anglijos banko pirmininkas Markas Carney penktadienį perspėjo, kad „Brexit“ be prekybos sutarties tikimybė šiuo metu yra „nepatogiai aukšta“ ir „smarkiai nepageidaujama“, bet lyginant su kitomis galimomis baigtimis, ji vis dar atrodo mažai tikėtina.

 M.Carney penktadienį perspėjo, kad „Brexit“ be prekybos sutarties tikimybė šiuo metu yra „nepatogiai aukšta“.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 M.Carney penktadienį perspėjo, kad „Brexit“ be prekybos sutarties tikimybė šiuo metu yra „nepatogiai aukšta“.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 3, 2018, 11:46 AM

„Tikimybė dėl („Brexit“) be sutarties šiuo metu yra nepatogiai didelė“, – BBC radijui sakė M.Carney.

„Brexit“ derybos šiuo metu žengia į kritinę fazę, sakė M.Carney, kalbėdamas prieš vėliau penktadienį vyksianti Jungtinės Karalystės ministrės pirmininkės Theresos May ir Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono susitikimą.

Nepaisant to, Anglijos banko pirmininkas tvirtina, kad Jungtinės Karalystės finansinė sistema bet kokiu atveju yra pasirengusi atlaikyti šoką, nes bankai padidino savo kapitalą ir likvidumą bei paruošė nenumatytų atvejų planus.

„Atsargų kaupimą mes jau užbaigėme“, – tvirtino M.Carney.

„Mūsų darbas yra apsvarstyti, kad gali nutikti blogai, kokios įmanomos baigtys yra blogos... kad sumažėtų neigiama blogos sutarties, arba išstojimo be sutarties įtaka“, – pridūrė jis.

„Brexit“ be prekybos sutarties reikštų „mums įprastos prekybos sutrikimus, o to pasekmė iki tam tikro lygio būtų ekonominės veiklos sutrikimas ir kurį laiką išaugusios kainos“, sako Anglijos banko vadovas.

M.Carney taip pat atskleidė, kad bankams buvo atlikti vadinamieji streso testai, kuriuose buvo simuliuojamos trečdaliu kritusios nekilnojamo turto kainos, beveik 4 proc. aukštesnės palūkanų normos, daugiau nei 9 proc. siekiantis nedarbas ir į 4 proc. recesiją pakliuvusi ekonomika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kaip Ukrainai laimėti karą?