Prestižiškiausią matematikos apdovanojimą po pusvalandžio pasisavino vagis

Prestižiškiausią matematikos pasaulio apdovanojimą gavęs Kembridžo profesorius savo šlove nesidžiaugė ilgai. Rio de Žaneire iš mokslininko šis medalis buvo pavogtas vos po pusvalandžio.

Rio de Žaneiras garsėja nusikaltėliais, kurių policijai vis dar nesiseka suvaldyti.<br>„Caters News Agency“/„Scanpix“ nuotr.
Rio de Žaneiras garsėja nusikaltėliais, kurių policijai vis dar nesiseka suvaldyti.<br>„Caters News Agency“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„The Guardian“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

Aug 3, 2018, 3:55 PM

Caucheras Birkaras tapo vienu iš keturių Johno Charleso Fieldso medalio laureatų. Matematikos Nobeliu vadinama premija mokslininkams buvo įteikta Tarptautiniame matematikos kongrese trečiadienį.

Tačiau iš karto po ceremonijos 39-erių Irane gimęs matematikas pasigedo savo prizo.

Kaip pranešė Brazilijos spauda, C.Birkaras medalį kartu su telefonu ir pinigine paliko dokumentų lagaminėlyje ant stalo paviljone, kuriame buvo rengiami apdovanojimai.

Renginio apsaugos tarnyba vėliau aptiko lagaminą po suoliuku, tačiau medalio jame jau nebebuvo.

Tiesa, kaip pranešė Rio de Žaneiro dienraštis „O Globo“, vagies tapatybė jau nustatyta iš stebėjimo kamerų įrašų.

Apdovanojimų organizatoriai dėl incidento išplatino pranešimą: „Tarptautinis matematikos kongresas apgailestauja dėl vagystės.

Šio renginio vaizdo įrašai yra analizuojami. Organizacinis komitetas bendradarbiauja su vietos policija.“

Prestižiniai Kanados matematiko J.Ch.Fieldso vardu pavadinti apdovanojimai šįmet buvo teikiami nusikalstamumu garsėjančio Rio de Žaneiro prieigose pastatytuose „Riocentro“ rūmuose. 1936-aisiais įsteigtas apdovanojimas nuo šeštojo praėjusio šimtmečio dešimtmečio kas ketverius metus įteikiamas keturiems 40 metų nesulaukusiems matematikams.

Trečiadienį įvykdyta vagystė nebuvo vienintelė bėda, su kuria susidūrė rengėjai. Sekmadienį pastato stogą uždegė atskridęs dangaus žibintas, tad buvo priversti evakuotis naktinės pamainos darbuotojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.