Švedijos policija nušovė Downo sindromu sirgusį vyrą su žaisliniu ginklu

Švedijoje tiriamas incidentas, kai policija Stokholmo centre nušovė Downo sindromu sirgusį 20 metų vyrą, turėjusį žaislinį ginklą, pranešė specialiojo prokuroro biuras.

 Šiemet Švedijos policija nušovė jau šešis žmones, nurodo pareigūnai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Šiemet Švedijos policija nušovė jau šešis žmones, nurodo pareigūnai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 3, 2018, 3:32 PM

„Tai labai tragiškas incidentas, ir suprantu, kad daug žmonių nori greitų atsakymų“, – sakoma prokuroro Martino Tideno, vadovaujančio šiam tyrimui dėl įtariamo aplaidumo, pareiškime.

Ketvirtadienį maždaug 4 val. vietos (5 val. Lietuvos) laiku Ericą Torellą policijos patrulis nušovė sostinės gyvenamajame rajone Vasastane, jaunuoliui pabėgus iš namų su žaisliniu ginklu.

„Vyras laikė daiktą, panašų į ginklą ... Policija palaikė (tai) priešiška situacija ir pradėjo šaudyti“, – sakė prokuroras ir pridūrė, kad šiuo metu joks policininkas jokiais nusikaltimais nėra įtariamas.

Dienraštis „Aftonbladet“ pranešė, kad incidente dalyvavo trys policininkai. Aukos šeima sako, kad E. Torello protiniai sugebėjimai buvo kaip trejų metų vaiko ir kad jam būdavo sunku bendrauti.

Specialiojo prokuroro biuras kol kas patvirtino tik tai, kad „daugiau kaip vienas pareigūnas šaudė iš tarnybinio ginklo“.

Vasastanas yra pasiturinčiųjų rajonas Švedijos sostinės centre, nesiejamas su nusikalstamumu ir šaudymais, kurių būta kai kuriuose Stokholmo priemiesčiuose.

„Mes visiškai sugniuždyti ... Patyrėme šoką“, – minėtam laikraščiui sakė aukos motina Katarina Soderberg.

„Jis negalėjo grasinti. Vienintelis dalykas, kurį jis galėjo padaryti – tai apkabinti ir pabučiuoti“, – sakė ji vietos laikraščiui „Mitt i Stockholm“. Pasak moters, E.Torellas buvo „mieliausias ir taikiausiais meškiukas pasaulyje“.

E.Torellas dažnai pabėgdavo, sakė jo tėvas Rickardas Torellas. Vyras pridūrė negalintis suprasti, kodėl policija šovė į jo sūnų.

„Jie sakė, kad jis turėjo ginklo kopiją. Tai netiesa. Tai buvo miniatiūrinis žaislinis ginklas penkiamečiui ... Pigus ir plastikinis“, – „Mitt i Stockholm“ sakė R. Torellas. 

„Argi negalėjo būti jokios alternatyvos, tik jį nušauti? Kodėl nebuvo įspėjamojo šūvio?“ – klausė Erico motina.

Regiono policijos viršininkas Ulfas Johanssonas penktadienį paskelbė pareiškimą, kad tai buvo „siaubingas incidentas“ ir kad jis galvoja apie žuvusiojo šeimą ir draugus.

„Tai labai tragiška visiems su tuo susijusiems žmonėms, ir gerai suprantu bei gerbiu faktą, kad šis incidentas sukėlė daug kančių“, – pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.