Žuvo per susirėmimus Gazoje sužeistas paauglys iš Palestinos

Per susirėmimus prie Izraelio ir Gazos sienos sužeistas paauglys palestinietis šeštadienį mirė, paskelbė teritoriją valdančios islamistų organizacijos „Hamas“ sveikatos apsaugos ministerija.

 8 tūkst. Gazos Ruožo gyventojų penktadienį bandė prasiveržti pro Izraelį ir palestiniečių anklavą skiriančią sieną. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 8 tūkst. Gazos Ruožo gyventojų penktadienį bandė prasiveržti pro Izraelį ir palestiniečių anklavą skiriančią sieną. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 4, 2018, 1:17 PM

15-metis Muahdas al Suri Gazos Ruožo centrinėje dalyje penktadienį buvo pašautas į pilvą, sakė ministerijos atstovas Ashrafas al Qudra. Per penktadienio susirėmimus nuo Izraelio ugnies žuvo jau du palestiniečiai, dar apie 200 buvo sužeisti.

Pasak Izraelio kariuomenės, apie 8 tūkst. Gazos Ruožo gyventojų penktadienį bandė prasiveržti pro Izraelį ir palestiniečių anklavą skiriančią sieną.

Teigiama, kad į Izraelį „infiltravosi“ virtinė palestiniečių. Jie esą mėtė įvairius „sprogius įtaisus“ ir paskui grįžo į Gazą.

Nuo kovo 30 dienos per didžiulius palestiniečių protestus palei Gazos Ruožo ir Izraelio sieną dažnai įvykdavo susirėmimų. Per juos Izraelio snaiperiai šaudydavo į protestuotojus, svaidančius akmenis ir deginančius padangas.

Buvo nukauti mažiausiai 159 palestiniečiai, taip pat nušautas vienas Izraelio karys.

Palestiniečiai per sieną su kaimynine valstybe taip pat leido padegamuosius oro balionus ir aitvarus, per pastaruosius mėnesius Izraelyje sukėlusius šimtus gaisrų.

Pastaraisiais metais sienoms su Egiptu ir Izraeliu išliekant beveik visiškai uždarytoms, Gazos Ruožas kentėjo nuo didžiulio skurdo ir nedarbo.

Kritikai teigia, kad tai reiškia kolektyvinę bausmę dviem milijonams šio pajūrio anklavo gyventojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.