Iš žemės drebėjimo paveiktų Indonezijos salelių evakuojama 900 turistų

Apie 900 turistų pirmadienį evakuojami iš Indonezijai priklausančių nedidelių Gilio salų po ankstesnę dieną įvykusio galingo žemės drebėjimo, kaimyninėje Lomboko saloje nusinešusio mažiausiai 91 žmogaus gyvybę, pranešė pareigūnai.

 Apie 900 turistų pirmadienį evakuojami iš Indonezijai priklausančių nedidelių Gilio salų po ankstesnę dieną įvykusio galingo žemės drebėjimo, kaimyninėje Lomboko saloje nusinešusio mažiausiai 91 žmogaus gyvybę, pranešė pareigūnai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Apie 900 turistų pirmadienį evakuojami iš Indonezijai priklausančių nedidelių Gilio salų po ankstesnę dieną įvykusio galingo žemės drebėjimo, kaimyninėje Lomboko saloje nusinešusio mažiausiai 91 žmogaus gyvybę, pranešė pareigūnai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 6, 2018, 8:33 AM, atnaujinta Aug 6, 2018, 8:35 AM

Gilio salyną sudaro trys koralinių rifų supamos atogrąžų salelės, esančios už kelių kilometrų nuo didesnės Lomboko salos šiaurės vakarinės pakrantės. Į jas atvyksta daug žygeivių ir nardytojų.

Nacionalinės krizių valdymo agentūros atstovas Sutopo Purwo Nugroho sakė žurnalistams, kad apie 200 indoneziečių ir užsieniečių turistų jau išgabenti iš šių salų.

„Dar 700 turistų laukia, kada bus evakuoti“, – pridūrė jis. Pasak pareigūno, Gilio salose žemės drebėjimas apgadino kai kuriuos viešbučius.

Kalnuotai vulkaninei Lomboko salai, stūksančiai šalia žemesnių Gilio salų, teko pagrindinis sekmadienį įvykusio 6,9 balo žemės drebėjimo smūgis. Ten žuvo dauguma aukų.

Tačiau vietos paieškų ir gelbėjimo tarnybų pareigūnai sakė, kad Gilio salose žuvo mažiausiai vienas žmogus, dar keletas buvo sužeisti.

„Vienas indonezietis turistas žuvo Gili Meno (salelėje), dar keli buvo sužeisti, dauguma patyrė kaulų lūžių“, – naujienų agentūrai AFP sakė gelbėjimo pareigūnas Agusas Hendra Sanjaya, turėdamas omenyje viduriniąją salą.

Sekmadienio vakarą įvykęs žemės drebėjimas sukėlė gyventojų ir turistų paniką Lomboke, taip pat paveikė kurortinę Balio salą, kur žuvo mažiausiai vienas žmogus.

Balyje požeminiai smūgiai taip pat apgadino dešimtis pastatų ir šventyklų.

Atrodo, kad pagrindiniai turizmo rajonai Lomboko pietuose ir vakaruose nukentėjo mažiau, bet kai kurie išsigandę svečiai jau stengiasi išvykti.

Naujausio žemės drebėjimo pagrindinis smūgis teko salos šiaurinei ir rytinei daliai. Tūkstančiai žmonių buvo evakuoti į lauke įrengtas stovyklas.

Balio tarptautinio oro uosto terminalas buvo apgadintas, bet kilimo ir tūpimo takas nepaveiktas, tad skrydžiai vyksta įprastu tvarkaraščiu, nurodė krizių valdymo agentūros pareigūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.