Aliaskoje sudužus lėktuvui žuvo keli lenkų turistai

JAV Aliaskos valstijoje esančiame Denalio nacionaliniame parke gelbėtojai pirmadienį aptiko sudužusį lėktuvą, skraidinusį lenkų turistus, o jo viduje – keturis žuvusius žmones.   

Apžvalginį skrydį vykdęs orlaivis buvo aptiktas praėjus pusantros paros po to, kai iš jo buvo gautas nelaimės signalas, tačiau gelbėjimo operaciją smarkiai apsunkino tiršti debesys.  <br>AP nuotr.
Apžvalginį skrydį vykdęs orlaivis buvo aptiktas praėjus pusantros paros po to, kai iš jo buvo gautas nelaimės signalas, tačiau gelbėjimo operaciją smarkiai apsunkino tiršti debesys.  <br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 7, 2018, 8:50 AM, atnaujinta Aug 7, 2018, 8:52 AM

Apžvalginį skrydį vykdęs orlaivis buvo aptiktas praėjus pusantros paros po to, kai iš jo buvo gautas nelaimės signalas, tačiau gelbėjimo operaciją smarkiai apsunkino tiršti debesys. 

Orlaivis sudužo šeštadienį vakare ant kalvagūbrio, už maždaug 23 km į pietvakarius nuo Denalio – aukščiausio Šiaurės Amerikos kalno. Vieno lėktuvu skridusio žmogaus tebeieškoma. 

Kai orlaivis nukrito, jo pilotas Craigas Laysonas palydovinio ryšio telefonu pranešė, kad keleiviai buvo sužeisti. Iškart po to ryšys su pilotu nutrūko, šiam nespėjus pateikti daugiau jokių detalių.  

Orlaivyje buvo miegmaišių, turistinė viryklė ir maisto atsargų, todėl tikėtasi, kad nepaisant sudėtingų sąlygų žmonės bus rasti gyvi. Nacionalinio parko tarnyba orlaivis sudužo ant labai stačios uolos, padengtos ledu ir sniegu. 

Aptikti orlaivį trukdė žemai slenkantys debesys ir lietus. Tik pirmadienį prasisklaidžius debesims gelbėtojų sraigtasparnis galėjo pasiekti avarijos vietą.   

Nacionalinio parko prižiūrėtojas iš sraigtasparnio lynu buvo nuleistas ant žemės. Nukasęs lėktuvą dengusį sniego sluoksnį, jo viduje jis aptiko keturis kūnus. Sniege nebuvo matyti jokių pėdsakų ar kitų požymių, kurie rodytų, jog kažkam pavyko ištrūkti iš lėktuvo, nurodė parko tarnyba. 

Bendrovės „K2 Aviation“ lėktuvas su pilotu C. Laysonu ir keturiais turistais iš Lenkijos šeštadienį vakare pakilo apžvalginiam skrydžiui virš Kahiltnos ledyno, kuris yra starto aikštelė į Denalį mėginantiems užkopti alpinistams. 

Orlaivis sudužo netoli 3 300 metrų aukščio Griaustinio viršukalnės. Parko tarnyba ją linkusi vadinti kalvagūbriu, o ne kalnu.

Nukritus lėktuvui C. Laysonas palydovinio ryšio telefonu paskambino į „K2 Aviation“ biurą Talkitnoje. Po maždaug valandos jis paskambino dar kartą, tačiau skambutis tetruko sekundę. Pilotas suspėjo pranešti, kad keleiviai sužeisti, tačiau iškart po to ryšys nutrūko. 

Nacionalinė transporto saugos valdyba pradėjo nelaimės tyrimą. 

„K2 Aviation“ po katastrofos sustabdė visus apžvalgos skrydžius ir nurodė bendradarbiaujanti su tyrėjais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.