Londonas pakvietė OPCW ekspertus tirti cheminį incidentą Eimsberyje

Londonas pasiūlė Cheminio ginklo uždraudimo organizacijos (OPCW) ekspertams kartu su britų policija tirti incidentą Eimsberyje, kur du žmonės, kaip manoma, buvo paveikti nervus paralyžiuojančios medžiagos „Novičiok“, antradienį paskelbė Jungtinės Karalystės Užsienio reikalų ministerija.

 Anksčiau OPCW jau lankėsi Jungtinėje Karalystėje, kur surinko mėginių, susijusių su apnuodijimais Eimsberyje.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Anksčiau OPCW jau lankėsi Jungtinėje Karalystėje, kur surinko mėginių, susijusių su apnuodijimais Eimsberyje.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 7, 2018, 3:46 PM

Remiantis išplatintu pareiškimu, britų vyriausybė paprašė organizacijos ekspertų „tęsti darbą, nukreiptą į nervus paralyžiuojančios medžiagos rūšies nepriklausomą patvirtinimą“.

„Per savo vizitą (OPCW) ekspertai surinks papildomų mėginių, kurie bus panaudoti tyrimo metu“, – sakoma pranešime.

OPCW savo ruožtu patvirtino Jungtinės Karalystės užsienio reikalų ministerijos pranešimą.

„Rugpjūčio 6-ąją OPCW gavo Jungtinės Karalystės užklausą, kurioje prašoma pratęsti techninį bendradarbiavimą dėl nesankcionuotų cheminių elementų įvertinimo... OPCW antrą kartą nusiųs (į Jungtinę Karalystę) komandą rinkti papildomų mėginių“, – nurodoma organizacijos pareiškime.

Anksčiau OPCW jau lankėsi Britanijoje, kur surinko mėginių, susijusių su apnuodijimais Eimsberyje. Šie mėginiai buvo išsiųsti į dvi specialiąsias laboratorijas analizei.

Charlie Rowley ir jo partnerė Dawn Sturgess buvo hospitalizuoti birželio 30-ąją po to, kai, britų valdžios teigimu, apsinuodijo „Novičiok“ Eimsberyje. Šis miestas yra netoli Solsberio, kur kovą, kaip įtaria britų tyrėjai, ta pačia medžiaga buvo apnuodyti buvęs Rusijos dvigubas agentas Sergejus Skripalis ir jo duktė Julija.

Apie D.Sturgess mirtį pranešta liepos 8-ąją, o jos partneris buvo išrašytas iš ligoninės liepos 20-ąją.

Tyrėjai mano, kad pora rado gatvėje kvepalų flakoną, kuriame buvo nervus paralyžiuojančios medžiagos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.