Argentinos Senatas atmetė įstatymo projektą dėl abortų įteisinimo

Argentinos senatoriai ketvirtadienį nepritarė įstatymo projektui dėl abortų įteisinimo šioje šalyje.

 Argentinos senatoriai ketvirtadienį nepritarė įstatymo projektui dėl abortų įteisinimo šioje šalyje.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Argentinos senatoriai ketvirtadienį nepritarė įstatymo projektui dėl abortų įteisinimo šioje šalyje.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 9, 2018, 9:38 AM, atnaujinta Aug 9, 2018, 9:42 AM

38 senatoriai pasisakė prieš pasiūlymą įteisinti abortus, 31 palaikė tą įstatymo projektą, o dar du senatoriai susilaikė, rodo oficialūs balsavimo rezultatai.

Tuo itin džiaugėsi prieš abortus nusistatę aktyvistai, susirinkę prie Kongreso pastato. Jie leido fejerverkus ir sveikino senatorių sprendimą džiugiais šūksniais.

Tuo tarpu kitame aikštės pakraštyje būriavosi už teisę į abortą kovojantys aktyvistai. Jų veidais tekėjo ašaros, o dauguma susirinkusiųjų ryšėjo žalius šalikus, simbolizuojančius jų kovą.

Keli demonstrantai Argentinos sostinėje susirėmė su riaušių policija.

Birželį Atstovų Rūmų įstatymų leidėjai pritarė projektui, siūliusiam leisti nutraukti nėštumą per pirmąsias 14 savaičių, taip pat vėliau – vaisiaus mirtino apsigimimo atvejais.

Gimtojoje popiežiaus Pranciškaus Argentinoje, kaip ir daugumoje kitų Lotynų Amerikos valstybių, abortai yra draudžiami, išskyrus atvejus, kai moteris pastoja po išprievartavimo arba kyla pavojus nėščiosios gyvybei ar sveikatai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.