Šiurpi sektos stovykla JAV įbaugino ir netoliese gyvenusius kaimynus

Naujosios Meksikos dykumoje atskleista paslaptis toliau glumina amerikiečius. Čia stovyklavietėje rasta 11 išsekusių vaikų, o vėliau atlikdami kratas pareigūnai aptiko dar vieno mažamečio palaikus.

Grupelė nuo nepageidaujamų smalsuolių apsitvėrė padangų sienomis.<br>AP nuotr.
Grupelė nuo nepageidaujamų smalsuolių apsitvėrė padangų sienomis.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP, „Lietuvos rytas“ inf.

2018-08-09 14:35

Pareigūnai suėmė valstijos pakraštyje praėjusiais metais išdygusioje stovykloje gyvenančius du vyrus ir tris moteris.

Policija tikrina versiją, jog miręs berniukas yra Abdulas-ghani Wahhajas, kurį tėvas gruodį pasiėmė iš jo motinos namų Džordžijos valstijoje. Sunkiai sergančio berniuko pareigūnai ieškojo daugiau negu pusę metų. Pirmadienį jam būtų suėję 4 metai.

Šio vaiko tėvas Sirajas Ibnas Wahhajas yra tarp suimtųjų per reidą, kuris sukrėtė ramaus Amalijos miestelio apylinkes.

Penktadienį pareigūnai aptiko stovyklavietę, saugomą senų padangų, medinių dėžių ir sudužusiu stiklu apkaišiotos purvo tvoros.

Joje pareigūnus pasitiko ginkluotas S.I.Wahhajas, keturi kiti žmonės ir 11 išalkusių siaubingomis sąlygomis gyvenančių vaikų nuo 1 iki 15 metų. Nepilnamečiai neturėjo švaraus vandens ir buvo nevalgę daug dienų.

Penki suaugusieji buvo suimti dėl įtariamo netinkamo elgesio su vaikais. S.I.Wahhajo taip pat buvo ieškoma dėl vaiko pagrobimo ir užmojų savo sūnui atlikti egzorcizmo seansą.

Pasak kaimynų, į Amaliją keista grupelė atvyko gruodį.

„Iš pradžių jiems netrūko pinigų maistui ir statybinėms medžiagoms. Padėjau jiems įsirengti saulės energijos modulius, tačiau vėliau nustojau čia lankytis“, – teigė kaimynystėje gyvenantis mechanikas Tyleris Andersonas.

Vietos gyventojai pastebėjo, kad šios bendruomenės vaikai laikui bėgant nustojo žaisti su kaimynų atžalomis, todėl dėl jų susirūpino ir 41-erių automobilių mechanikas.

„Iš pradžių manėme, kad jie daro tą patį ką ir mes – įsigijo žemės ir nori pabėgti nuo civilizacijos“, – teigė su žmona į Amaliją prieš septynerius metus atsikraustęs T.Andersonas.

Sklypą, kuriame buvo įsikūrusi grupelė, valdantis Jasonas Badgeris kelis kartus prašė juos iškeldinti, nes susirūpino dėl vaikų gyvenimo sąlygų.

J.Badgeriui taip pat užkliuvo, kad atvykėliai namą statėsi jo, o ne kaimyniniame Lucaso Mortono – kito per reidą suimto vyro – sklype.

„Mėginau juos išspirti jau tris mėnesius, bet teisėsauga nieko nedarė“, – skundėsi amerikietis.

Tauso apygardos prokuroras Aleksas Kostichas teigė, jog byloje renkama medžiaga, bet kol kas neaišku, ar ieškinį prieš du vyrus ir tris moteris pavyks išnagrinėti.

„Aš nesu tikras, kiek tyrimų jau atlikta, kiek teisėsauga apie tai žino ir kiek ilgai ji tai žinojo“, – svarstė prokuroras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.