Brazilijos ekslyderiu Da Silvai neleista dalyvauti kandidatų į prezidentus debatuose

Kandidatai į Brazilijos prezidento postą ketvirtadienį surengė pirmuosius debatus prieš spalį vyksiančius rinkimus, tačiau didžiausią rinkėjų palaikymą turinčiam kalinamam eksprezidentui Luizui Inacio Lula da Silvai nebuvo leista juose dalyvauti. 

Buvusiam Brazilijos prezidentui Luizui Inacio Lula da Silva bus pateikti kaltinimai.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Buvusiam Brazilijos prezidentui Luizui Inacio Lula da Silva bus pateikti kaltinimai.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 10, 2018, 1:13 PM, atnaujinta Aug 10, 2018, 1:14 PM

Viešosios nuomonės apklausose antrą vietą užimantis konservatorius Jairas Bolsonaro per šiuos debatus, surengtus likus 59 dienoms iki pirmojo valstybės vadovo rinkimų turo, buvo pagrindinis kitų dalyvių taikinys. 

L.I. Lula da Silvai, kurį, kaip rodo viešosios nuomonės apklausos, palaiko daugiau nei 30 proc. rinkėjų, tikriausiai nebus leista kandidatuoti dėl nuosprendžio už korupciją. Jį remia daugiau rinkėjų nei K. Bolsonaro ir centristų kandidatę Mariną Silvą kartu sudėjus. 

Vienintelis kandidatas, atkreipęs dėmesį į tai, kad debatuose nėra L.I. Lulos da Silvos, buvo Brazilijos laisvės ir socializmo partijos iškeltas Guilherme Boulosas (Giljermė Bolosas), turintis itin menką rinkėjų palaikymą.  

„Labas vakaras prezidentui Lulai, kuris turėtų būti čia, bet yra neteisėtai laikomas kalėjime Kuritiboje, o (prezidentas Michelis) Temeras vaikšto laisvėje“, – sakė jis.  

L.I. Lula Da Silva tvirtina nepadaręs jokio nusikaltimo ir žada rugsėjo 15 dieną užregistruoti savo kandidatūrą į prezidentus. 

J. Bolsonaro, pagal populiarumą nusileidžiantis tik eksprezidentui, neatsakė į kaltinimus, esą jis yra „rasistas, seksistas ir homofobas“. 

Buvęs finansų ministras Henrique Meirelles per debatus sakė, kad „šūkavimai darbo vietų nesukurs“, turėdamas galvoje J. Bolsonaro kalbėjimo manierą.  

Tuo tarpu dešiniųjų pažiūrų kandidatas Alvaro Diasas  kaltino J. Bolsonaro ginant poziciją, kad moterims už darbą turėtų būti mokama mažiau nei vyrams. 

J. Bolsonaro į tai atsakė, kad darbdaviai turi vadovautis laisvosios rinkos principais. Debatų metu jis stengėsi laikytis taikaus tono. 

Kiek anksčiau Brazilijos federalinis teismas atmetė L.I. Lula Da Silvos prašymą leisti jam dalyvauti debatuose. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.