Graikijos pareigūnai perspėja apie Vakarų Nilo karštinės pavojų

Atėnuose, kur šiemet buvo užfiksuota 60 Vakarų Nilo karštinės atvejų, nuo šios ligos mirė trys žmonės, penktadienį paskelbė pareigūnai ir pridūrė atidžiai stebintys padėtį.

Didžioji dalis žmonių užsikrėtė praėjusį mėnesį, daugiausiai Atėnų vakarinėse apylinkėse. <br>Lietuvos Respublikos prokuratūros nuotr.
Didžioji dalis žmonių užsikrėtė praėjusį mėnesį, daugiausiai Atėnų vakarinėse apylinkėse. <br>Lietuvos Respublikos prokuratūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 10, 2018, 3:48 PM, atnaujinta Aug 10, 2018, 3:54 PM

„Nuo praėjusios savaitės užfiksavome 17 naujų (užsikrėtimo uodų platinama liga) atvejų“, – informavo Graikijos ligų kontrolės centras (KEELPNO).

Nuo šių metų pradžios šalyje buvo užfiksuota 60 užsikrėtimo atvejų, o ligoninėse vis dar yra 16 žmonių, įskaitant keturis pacientus, gulinčius intensyvios priežiūros skyriuose, nurodė KEELPNO.

Didžioji dalis žmonių užsikrėtė praėjusį mėnesį, daugiausiai Atėnų vakarinėse apylinkėse.

„Būtent todėl įspėjame visuomenę“, – sakė vienas pareigūnas.

Panašus viruso protrūkis buvo užfiksuotas Graikijoje pernai – tuomet buvo pranešta apie 48 užsikrėtimo atvejus ir penkias mirtis.

Virusas pasireiškia tokiais pat simptomais kaip ir gripas, bet kraštutiniais atvejais gali sukelti drebulį, karščiavimą, komą, meningitą ar encefalitą – mirtiną auglį smegenų audiniuose.

Pirmą kartą 1937-aisiais Ugandoje aptikto viruso nešėjai yra paukščiai, o žmogui liga perduodama per uodo įkandimą. Infekcijos židinių būta Afrikoje, Azijoje, Europoje ir Australijoje.

„Būtina, kad sveikatos priežiūros specialistai bei nacionalinė ir vietos valdžia būtų budrūs, nes neįmanoma nuspėti, į kuriuos rajonus paplis virusas“, – perspėjo KEELPNO.

Remiantis Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro informacija, apie užsikrėtimo Vakarų Nilo virusu atvejus šiemet buvo pranešta Vengrijoje, Italijoje Rumunijoje ir Serbijoje.

   

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.