Izraelis nustebintas Kolumbijos sprendimo pripažinti Palestinos valstybingumą

Izraelio užsienio reikalų ministerija pareiškė esanti „nustebinta“ Kolumbijos sprendimo pripažinti Palestinos valstybingumą.

Juano Manuelio Santoso vyriausybės sprendimas nustebino Izraelį.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Juano Manuelio Santoso vyriausybės sprendimas nustebino Izraelį.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 10, 2018, 7:30 AM

Kolumbijos užsienio reikalų ministras trečiadienį paskelbė, kad kadenciją baigiančio prezidento Juano Manuelio Santoso vyriausybė šį sprendimą priėmė praeitą savaitė, likus nedaug laiko iki jos darbo pabaigos. Antradienį prisaikdinto prezidento Ivano Duque administracija sakė išnagrinėsianti jo pirmtako sprendimą, bet pripažino, kad jis yra teisėtas.

Izraelio užsienio reikalų ministerijos ketvirtadienį paskelbtame pranešime sakoma, kad ji buvo nustebinta sužinojusi apie Kolumbijos sprendimą ir laukia naujosios administracijos paaiškinimų.

Izraelis palaiko gerus santykius su Kolumbija. Premjeras Benjaminas Netanyahu šią Pietų Amerikos šalį aplankė pernai rugsėjį ir planavo šią savaitę dalyvauti I. Duque inauguracijos ceremonijoje, bet atšaukė vizitą paaštrėjus susirėmimams tarp Izraelio pajėgų ir Gazos Ruožo kovotojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.