Per sprogimą Sirijos ginklų sandėlyje žuvo 39 civiliai

Per sprogimą ginklų sandėlyje Sirijos šiaurės vakarinėje Idlibo provincijoje sekmadienį žuvo 39 civiliai, įskaitant 12 vaikų, pranešė stebėtojai.

Šiaurės vakarinėje Sirijos Idlibo provincijoje sekmadienį nugriaudėjus sprogimui ginklų sandėlyje žuvo mažiausiai 12 civilių, pranešė padėtį šalyje stebinti organizacija. <br>AFP/Scanpix nuotr.
Šiaurės vakarinėje Sirijos Idlibo provincijoje sekmadienį nugriaudėjus sprogimui ginklų sandėlyje žuvo mažiausiai 12 civilių, pranešė padėtį šalyje stebinti organizacija. <br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 12, 2018, 2:59 PM, atnaujinta Aug 12, 2018, 4:51 PM

Sprogimas įvyko sukilėlių kontroliuojame Sarmados mieste, su Turkija besiribojančioje Idlibo provincijoje.

Įvykio vietoje esantis agentūros AFP korespondentas sakė, kad dėl sprogimo, kurio priežastis kol kas nežinoma, sugriuvo du pastatai. Gelbėtojai turėjo buldozeriu pašalinti griuvėsius, kad ištrauktų įstrigusios žmones.

Britanijoje veikiančios Sirijos žmogaus teisių observatorijos vadovas Rami Abdelis Rahmanas sakė, kad žuvusiųjų skaičius nuo pirminio – dvylikos civilių – išaugo po to, kai iš po pastato griuvėsių buvo ištraukta daugiau kūnų.

„Sprogimas įvyko ginklų sandėlyje, kuris buvo gyvenamajame name Sarmadoje“, – sakė jis. Tačiau jo teigimu, sprogimo priežastis kol kas yra nežinoma.

Anot R. A. Rahmano, dauguma žuvusiųjų yra „Hayat Tahrir al- Sham“ grupuotės kovotojų šeimų nariai. Šiai grupuotei vadovauja džihadistai iš buvusios „Al-Qaeda“ atšakos Sirijoje.

Sirijos prezidentas Basharas al-Assadas yra perspėjęs, kad vyriausybinės pajėgos ketina perimti Idlibo provincijos kontrolę po to, kai Rusijos padedamos jos išvis sukilėlius iš kitų teritorijų.

Šiuo metu Idlibo provincijoje gyvena maždaug 2,5 mln. žmonių.

Nuo pilietinio karo Sirijoje pradžios 2011 metais jau žuvo daugiau nei 350 tūkst. žmonių, o milijonams teko palikti savo namus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.