Priekabiautojo sumušta mergina sulaukė palaikymo iš Prancūzijos politikų

Prancūzijos politikai piestu stojo ginti merginos, kurią gatvėje užgauliojo vyras. Po to, kai prancūzė Marie Laguerre liepė jam užsičiaupti, jis ją užpuolė. Valdžios atstovai tokį elgesį pavadino pasibaisėtinu.

M.Laguerre po priekabiautojo trenkto antausio sulaukė Prancūzijos politikų palaikymo.
M.Laguerre po priekabiautojo trenkto antausio sulaukė Prancūzijos politikų palaikymo.
Daugiau nuotraukų (1)

„The Guardian“ ir „Lietuvos ryto“ inf.

Aug 13, 2018, 1:45 PM

Pasivaikščiojimas Paryžiaus gatvėmis M.Laguerre įsirėš į atmintį ilgam. Nepažįstamas vyras ne tik laidė įžeidžius žodžius, bet ir skėlė 22-ejų architektūros studentei antausį. Užpuoliko nelaimei, visą šį įvykį užfiksavo stebėjimo kameros.

Išvydę šį pasibaisėtiną vaizdą sukilo ne tik paprasti prancūzai, bet ir politikai, ragindami solidarizuotis su užpulta moterimi.

„Reiškiu visišką solidarumą! Ačiū tau, Marie Laguerre, už tavo drąsą! Stabdykime priekabiavimą!“ – įrašą apie incidentą socialiniame tinkle komentavo Paryžiaus merė Anne Hidalgo.

Incidento vaizdo įraše, kuriuo pasidalijo M.Laguerre, matyti, kad ji ėjo šalia kavinės Paryžiuje. Nepažįstamas vyras jai kažką pasakė, tačiau įrašas yra begarsis, todėl ištartų žodžių išgirsti neįmanoma.

M.Laguerre tvirtino, kad nepažįstamasis jai sušuko kelis gašlius žodžius. Nueidama prancūzė liepė jam užsičiaupti.

Tuomet asocialios išvaizdos vyras kiek paėjęs sviedė į merginą peleninę, kuri prašvilpė visai šalia jos.

Įpykęs jis pasileido prie M.Laguerre ir smogė jai į galvą taip, kad moteris net trenkėsi į šalia buvusią kavinės pertvarą.

Susistumdymą regėję kavinės lankytojai suskubo ginti merginos, vienas vyras, lėkdamas prie užpuoliko, net griebė kėdę.

M.Laguerre iš pradžių paprasčiausiai nuėjo namo, tačiau po to teigė nusprendusi ieškoti teisingumo ir sugrįžo į kavinę apsaugos kamerų įrašo.

Paryžiaus teisėsauga pradėjo tyrimą dėl incidento, tačiau kol kas užpuoliko tapatybė nenustatyta.

M.Laguerre sulaukė didžiulio visuomenės palaikymo. Prancūzijos lygių teisių ministrė Marlene Schiappa rašė, kad toks elgesys Prancūzijoje nepriimtinas.

„2018 metais moteris yra mušama už tai, kad nesileidžia įžeidinėjama gatvėje. Tai pažeidžia pagrindines žmogaus laisves“, – rašė M.Schiappa.

Politikė dar šiemet gegužę sulaukė šalies Nacionalinės Asamblėjos pritarimo pasiūlytam įstatymui, pagal kurį už priekabiavimą gatvėse ir viešajame transporte iškart grėstų bauda.

Kiti politikai ragino vyrus, pirmiausia esančius valdžioje, griežtai pasmerkti netinkamą elgesį su moterimis.

Socialiniuose tinkluose buvo dalijamasi M.Laguerre istorija naudojant grotažymę „BalanceTonPorc“, kuri yra kovos su seksualiniu priekabiavimu grotažymės „MeToo“ prancūziškasis atitikmuo.

Tiesa, prancūzės, pasidalijusios M.Laguerre istorija, tikino, kad tokie incidentai šalyje pasitaiko pernelyg dažnai.

Jungtinės Karalystės ambasadoje Paryžiuje dirbanti Laura Hulley rašė, kad prie jos jau šį mėnesį buvo priekabiaujama gatvėje. Moteris tikino net prisibijanti nepažįstamų vyrų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.