Išaiškino vaikų prievartautoją: iškrypėliškus norus tenkino naudodamas gumines pirštines

Dešimtmetį užtrukusi byla pagaliau baigta, išgirdus prokurorų „monstru“ vadinamo Anthony Woodo prisipažinimą dėl dviejų vaikų žaginimo.

Anthony Wood.<br>Scanpix nuotr.
Anthony Wood.<br>Scanpix nuotr.
Anthony Wood.<br>Scanpix nuotr.
Anthony Wood.<br>Scanpix nuotr.
Anthony Wood.<br>Scanpix nuotr.
Anthony Wood.<br>Scanpix nuotr.
Anthony Wood.<br>Scanpix nuotr.
Anthony Wood.<br>Scanpix nuotr.
Anthony Wood.<br>Scanpix nuotr.
Anthony Wood.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Aug 18, 2018, 2:48 PM, atnaujinta Aug 18, 2018, 2:50 PM

Jis prisiėmė atsakomybę tik dėl kaltinimų prievartavus juos du, tačiau kaltinimai jam pareikšti iš viso dėl 18 vaikų seksualinio išnaudojimo ir prievartavimo. Už tai jam teks kalėjime praleisti 24 metus, rašo „The Sun“.

Pareigūnai beveik dešimtmetį ieškojo įrodymų dėl kitų A.Woodo padarytų nusikaltimų. Aukų tarpe buvo ir berniukai, ir mergaitės. Vos keli iš jų sutiko dalyvauti apklausose ir duoti parodymus.

Vaikai tvirtino, kad jais pasinaudojęs, A.Woodas pasitelkdavo grasinimus. Aukoms jis aiškindavo, kad nužudys ne tik juos, bet ir jų artimuosius, jei tik šie kam nors prasitars.

Notingamo grafystės teismas skelbdamas nuosprendį A.Woodui nurodė, kad bausmė jam skiriama už 15 vaikų žaginimą. Detektyvai įrodymus dėl kitų vaikų išnaudojimo rado tik po ilgų kratų jo namuose Basforde, Anglijoje.

Namai buvo kruopščiai apžiūrėti ne vieną kartą, tačiau visai atsitiktinai vienam detektyvui į akis krito tarpas sienoje. Ją išgriovus, sienos angoje rasta daugybė lateksinių pirštinių.

Vėliau tokių pačių pirštinių rasta ir jo namo rūsyje, ir garaže įrengtose slėptuvėse.

A.Woodas lateksines pirštines naudojo vietoje prezervatyvų.

Teismo nuosprendyje rašoma, kad viena mergaitė liudydama pasakojo apie pasikartojančius košmarus, sunkumus bendraujant su bendraamžiais ir košmarišką patirtį, kuomet ją pagrobęs prievartavo A.Woodas. Antroji auka, berniukas, pasakojo, kad bandė artimiesiems užsiminti apie patirtą prievartą, bet juo niekas netikėjo.

Teismo ekspertizės duomenys parodė, kad jis išprievartavo aštuonis jaunesnius nei 15 metų berniukus ir septynias jaunesnes nei 15 metų mergaites. Dar trys aukos jaunesnės nei 13 metų.

Teisėjas posėdyje skelbė, kad aukos padaryta milžiniška žala. Be to, A.Woodas priverstinai įrašytas į seksualinių nusikaltėlių registrą visam likusiam gyvenimui.

Po nuosprendžio paskelbimo su žurnalistais kalbėjęs detektyvas Cheries Sissonas sakė, kad A.Woodas viso kaltinamojo proceso metu nerodė jokių emocijų ir tik kartojo, kad dėl nieko nėra kaltas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.