Vašingtonas ir Islamabadas susiginčijo dėl skambučio naujajam Pakistano premjerui

JAV valstybės sekretoriaus Mike'o Pompeo skambutis naujajam Pakistano premjerui Imranui Khanui ketvirtadienį sukėlė ginčą tarp Islamabado ir Vašingtono.

 JAV valstybės sekretoriaus Mike'o Pompeo skambutis naujajam Pakistano premjerui Imranui Khanui ketvirtadienį sukėlė ginčą tarp Islamabado ir Vašingtono.<br> AP nuotr.
 JAV valstybės sekretoriaus Mike'o Pompeo skambutis naujajam Pakistano premjerui Imranui Khanui ketvirtadienį sukėlė ginčą tarp Islamabado ir Vašingtono.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 24, 2018, 10:04 AM, atnaujinta Aug 24, 2018, 4:46 PM

Vašingtonas pareiškė, kad pokalbio telefonu metu valstybės sekretorius „pabrėžė, jog svarbu, kad Pakistanas imtųsi ryžtingų veiksmų prieš visus teroristus“, veikiančius šalyje.

Islamabadas savo ruožtu vėlyvą ketvirtadienį pareiškė, kad nebuvo kalbama „apie jokią teroristų Pakistane problemą“.

Pakistano užsienio reikalų ministerija pavadino Vašingtono pareiškimą „faktiškai klaidingu“ ir sakė norinti, kad JAV jį pataisytų.

Valstybės departamento atstovė spaudai Heather Nauert sakė, kad M. Pompeo ir I. Khano pokalbis buvo „geras“ ir tvirtino, kad keisti pareiškimo JAV neketina.

Ji pabrėžė, kad M. Pompeo Pakistano premjerui sakė esąs pasirengęs drauge dirbti, kad pasiektų produktyvius dvišalius santykius.

JAV dažnai kaltina Pakistaną padedant slapstytis kovotojams, kurie rengia atakas kaimyniniame Afganistane. Islamabadas neigia tokius kaltinimus ir tvirtina, kad ši kritika yra neteisinga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.