Atšauktas JAV valstybės sekretoriaus M. Pompeo vizitas Šiaurės Korėjoje

JAV prezidentui Donaldui Trumpui išreiškus atitinkamą pageidavimą, valstybės sekretorius Mike'as Pompeo nebevyks į planuotą vizitą Šiaurės Korėjoje, informuoja BBC. 

 M.Pompeo (kairėje) vizitą į Šiaurės Korėją atšaukė po D.Trumpo žinutės.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
 M.Pompeo (kairėje) vizitą į Šiaurės Korėją atšaukė po D.Trumpo žinutės.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2018, 9:10 AM

D. Trumpas žinutėje tviteryje teigia, kad nepasiekta pakankama pažanga stabdant Pchenjano branduolinę programą. Prezidentas taip pat užsiminė, kad dėl prekybos įtampos su JAV Kinija nepakankamai spaudžia Šiaurės Korėją. 

Po susitikimo su režimo lyderiu šių metų birželį D. Trumpas pareiškė, kad Šiaurės Korėjos nebegalima laikyti branduoline grėsme. 

Tačiau net ir po susitarimo dėl branduolinės programos nutraukimo nesiliovė plaukti pranešimai apie pažadų nesilaikymą, nes Šiaurės Korėjos branduoliniai objektai liko neišardyti. 

M. Pompeo turėjo skristi į Pchenjaną kitą savaitę kartu su neseniai paskirtu specialiuoju JAV pasiuntiniu Šiaurės Korėjai, Stephenu Biegunu. 

Tai būtų buvusi ketvirtoji valstybės sekretoriaus kelionė į šią valstybę, nors ir nebuvo planuotas jo susitikimas su Kim Jong-unu. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.