Šiaurės Korėjoje iš areštinės paleistas japonas vyksta namo

Šiaurės Korėjoje iš areštinės paleistas vyras, kuris buvo apkaltintas įvykdęs nusikaltimą, antradienį iš Pchenjano atskrido į Pekiną ir artimiausiu metu turėtų grįžti namo.

 Šiaurės Korėjoje iš areštinės paleistas vyras, kuris buvo apkaltintas įvykdęs nusikaltimą, antradienį iš Pchenjano atskrido į Pekiną ir artimiausiu metu turėtų grįžti namo.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Šiaurės Korėjoje iš areštinės paleistas vyras, kuris buvo apkaltintas įvykdęs nusikaltimą, antradienį iš Pchenjano atskrido į Pekiną ir artimiausiu metu turėtų grįžti namo.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 28, 2018, 1:47 PM, atnaujinta Aug 28, 2018, 1:56 PM

Tomoyuki Sugimoto buvo uždarytas į areštinę atliekant tyrimą dėl neįvardijamo nusikaltimo. Tačiau sekmadienį Šiaurės Korėjos oficiali naujienų agentūra KCNA pranešė, kad šalis nusprendė būti atlaidi ir išsiųsti jį dėl humanitarinių priežasčių.

Japonijos naujienų agentūra „Kyodo“ nurodė, kad T. Sugimoto patvirtino savo tapatybę jos žurnalistams, skridusiems tuo pačiu oro bendrovės „Air Koryo“ lėktuvu.

Televizija NHK savo ruožtu pranešė, kad vyro tapatybę patvirtino ir vienas japonų diplomatas, nurodęs, kad vyriškio sveikatos būklė „nėra bloga“.

T. Sugimoto vėliau antradienį turėtų pasiekti savo namus.

Japonijos ministrų kabineto vyriausiasis sekretorius Yoshihide Suga sakė negalintis nieko komentuoti „dėl šio reikalo pobūdžio“. Jis tik nurodė, kad Japonijos piliečių apsauga yra svarbiausia vyriausybės atsakomybė.

Ankstesniuose pranešimuose buvo rašoma, kad videografija užsiimantis T. Sugimoto buvo areštuotas Šiaurės Korėjos vakariniame Nampo uostamiestyje, veikiausiai įtarus, kad jis filmuoja karinį objektą.

„Kyodo“, remdamasi neįvardytu šaltiniu Japonijos vyriausybėje, pranešė, kad T. Sugimoto kelionę į Šiaurės Korėją organizavo kelionių agentas iš Kinijos.

Japonijos vyriausybė, kaip pranešama, per Šiaurės Korėjos ambasadą Pekine ėmėsi žingsnių pasiekti, kad T. Sugimoto būtų paleistas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.