D. Trumpas pranešė apie būsimą Baltųjų rūmų patarėjo D. McGahno pasitraukimą iš posto

JAV prezidentas Donaldas Trumpas trečiadienį pranešė, kad Baltųjų rūmų patarėjas teisės klausimais Donas McGahnas netrukus paliks savo postą, įtariamą Rusijos kišimąsi į rinkimus tiriančiam specialiajam prokurorui Robertui Muelleriui pradėjus prezidento patikėtinių rato apklausą.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas.<br>AP nuotr.
JAV prezidentas Donaldas Trumpas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 29, 2018, 7:38 PM

„Baltųjų rūmų patarėjas Donas McGahnas pasitrauks iš savo posto rudenį, netrukus po to, kai (tikiuosi) teisėjas Brettas Kavanaugh bus patvirtintas į JAV Aukščiausiąjį Teismą“, – paskelbė D.Trumpas socialiniame tinkle „Twitter“.

„Aš ilgą laiką dirbau su Donu ir tikrai vertinu jo tarnybą!“ – sakoma komentare, bet B.McGahno pasitraukimo priežastis nenurodoma.

Anksčiau šį mėnesį laikraštis „The New York Times“ pranešė, kad D.McGahnas intensyviai bendradarbiauja su specialiojo prokuroro R. Muellerio komanda ir dalyvavo mažiausiai trijuose pokalbiuose su tyrėjais, kurie bendrai truko 30 valandų.

D. Trumpas pareiškė, kad nurodė savo komandai bendradarbiauti su tyrėjais, tačiau lieka neaišku, ką atsakė D. McGahnas į klausimą, ar respublikonų lyderis bandė trukdyti teisingumui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.