Italija prašo ES išgelbėtus migrantus nukreipti kaskart vis į kitus uostus

Roma ketvirtadienį prašys Europos Sąjungos, kad Viduržemio jūroje išgelbstimi migrantai būtų nukreipiami kaskart vis į kitus uostus ir kad sąrašo viršuje būtų įrašyta Prancūzija ir Ispanija, nurodė vienas šaltinis Gynybos ministerijoje.

Pozicijos dėl nelegalių migrantų priėmimo bei pabėgėlio statuso suteikimo griežtinimas svarstomas ir kai kuriose kitose ES narėse, įskaitant Italiją.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Pozicijos dėl nelegalių migrantų priėmimo bei pabėgėlio statuso suteikimo griežtinimas svarstomas ir kai kuriose kitose ES narėse, įskaitant Italiją.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-08-29 21:23

„Siūloma rotuoti išlaipinimo uostus... Mūsų tikslas – užtikrinti, kad Italija nebūtų vienintelė, prisiimanti atsakomybę už šią problemą, bet (prisidėtų) ir kitos šalys“, – šaltinis sakė naujienų agentūrai AFP.

Italijos gynybos ministrė Elisabetta Trenta trečiadienį išvyks į Vieną ir kitą dieną pristatys šį planą savo kolegoms iš kitų Europos Sąjungos šalių per jų neformalų susitikimą.

Roma siūlo iš naujo svarstyti ES šalių ginkluotųjų pajėgų operaciją „Sophia“, šiuo metu vadovaujamą Italijos. Dabartinės sąlygos numato, kad visi išgelbėti migrantai turi būti išlaipinami Italijos uostuose.

„Sophia“ buvo pradėta 2015 metų birželį po virtinės pražūtingų migrantus gabenančių laivų katastrofų.

Kaip rašo dienraštis „La Stampa“, Italijos siūlo laivus su išgelbėtais migrantais kaskart siųsti į skirtingus Viduržemio jūros uostus – pirmiausiai Prancūzijos ir Ispanijos. Be to, turėtų prisidėti Graikija ir Malta.

Italijos premjero pavaduotojas Luigi Di Maio praeitą savaitę pagrasino, kad jo šalis dėl migracijos krizės gali įšaldyti milijardus eurų, sumokamų į ES biudžetą. Jis kaltino Europą atgręžus nugarą Italijai, nebeįstengiančiai susitvarkyti su nesiliaujančiu atvykėlių srautu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų