Donaldas Trumpas grasina pasitraukti iš Pasaulio prekybos organizacijos

Prezidentas Donaldas Trumpas pagrasino, kad jei Pasaulio prekybos organizacija (PPO) nepakeis savo elgesio su Jungtinėmis Valstijomis, šalis iš jos pasitrauks, praneša BBC.

 Prezidentas Donaldas Trumpas pagrasino, kad jei Pasaulio prekybos organizacija (PPO) nepakeis savo elgesio su Jungtinėmis Valstijomis, šalis iš jos pasitrauks, praneša BBC.<br> AP nuotr.
 Prezidentas Donaldas Trumpas pagrasino, kad jei Pasaulio prekybos organizacija (PPO) nepakeis savo elgesio su Jungtinėmis Valstijomis, šalis iš jos pasitrauks, praneša BBC.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 31, 2018, 9:54 AM, atnaujinta Aug 31, 2018, 9:56 AM

„Jei jie nepasitemps, pasitrauksiu iš PPO“, – interviu naujienų agentūrai „Bloomberg News“ sakė D. Trumpas.

PPO buvo įkurta, kad nustatytų pasaulinės prekybos taisykles ir spręstų tarp šalių iškylančius ginčus.

Tačiau D. Trumpas, mėginantis įgyvendinti protekcionistinę politiką, teigia, kad organizacija elgiasi nesąžiningai JAV atžvilgiu.

Ketvirtadienį JAV prezidentas pareiškė, kad 1994 metų sutartis, kuria buvo įkurta PPO, – „pats blogiausias kada nors sudarytas susitarimas“. Vis dėlto prezidentas pripažino, kad per pastaruosius metus organizacija priėmė ne vieną Vašingtonui palankų sprendimą.

D. Trumpo įspėjimas dėl galimo JAV pasitraukimo iš prekybos organizacijos pabrėžia konfliktą tarp prezidento prekybos politikos ir atviros prekybos sistemos, kurią prižiūri PPO.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.