Dėl neteisėto ginklo laikymo sulaikytas Gruzijos neonacių lyderis

Policija Tbilisyje šeštadienį sulaikė kraštutinių dešiniųjų organizacijos „Gruzijos nacionalinė vienybė“ lyderį Georgijų Čelidzę, garsėjantį fašizmo ideologiją palaikančiais pareiškimais.

 Kraštutinių dešiniųjų akcijos ir pareiškimai atkreipė šalies teisėsaugos institucijų dėmesį. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Kraštutinių dešiniųjų akcijos ir pareiškimai atkreipė šalies teisėsaugos institucijų dėmesį. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 1, 2018, 4:57 PM

Gruzijos vidaus reikalų ministerija šeštadienį pranešė, kad G.Čelidzė kaltinamas nelegaliu šaunamųjų ginklų ir šaudmenų įsigijimu, laikymu ir nešiojimu. 

Pasak ministerijos, kratos metu sulaikytojo namuose buvo rasta įvairių šaunamųjų ginklų.  

Ministerijos atstovai sakė, kad kratą atlikti paskatino „Gruzijos nacionalinės vienybės“ narių socialiniuose tinkluose išplatintas vaizdo įrašas, tačiau koks tai įrašas – nepatikslino. Gruzijos žiniasklaida anksčiau ne kartą yra atkreipusi dėmesį, kad šios organizacijos atstovai savo vaizdo klipuose neretai pozuoja su ginklais.  

Sulaikytajam gresia laisvės atėmimas nuo dvejų iki penkerių metų. 

G.Čelidzė ir jo organizacija, kurios nariai vadina save nacionalsocialistiniu judėjimu, į žiniasklaidos ir teisėsaugos akiratį pateko po šiemet gegužę Tbilisyje surengtų eitynių ir akcijų, kuriose buvo naudojama į fašistinę panaši simbolika. G.Čelidzė tuomet pareiškė, kad jų organizacija yra įkūrusi vadinamųjų „juodmarškinių“ būrių ir kurs „piliečių gvardiją“. 

Kraštutinių dešiniųjų akcijos ir pareiškimai atkreipė šalies teisėsaugos institucijų dėmesį. Gruzijos valstybės saugumo tarnyba gegužę įspėjo organizacijos lyderius, kad fašistiniai simboliai šalyje yra uždrausti. 

Šalies žiniasklaidos duomenimis, „Gruzijos nacionalinė vienybė“ buvo įsteigta 2016 metais ir veikia kaip nevyriausybinė organizacija. Judėjimo nariai neslepia, kad laikosi fašistinės ideologijos ir nacionalsocializmo idėjų.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.