Separatistai skelbia: Ukraina rengiasi puolimui

Rytų Ukrainos prorusiškų separatistų apsišaukėliškoji Donecko „liaudies respublika“ (DLR) sekmadienį pareiškė, jog Kijevas rengia plataus masto puolimą, padedant JAV ir Kanados kariniams instruktoriams.

Separatistai šeimininkauja tik savo užimtame pastate, bet ne Donecke.<br>AP nuotr.
Separatistai šeimininkauja tik savo užimtame pastate, bet ne Donecke.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 2, 2018, 11:55 PM

Anot DLR karinio štabo atstovo spaudai Danielio Besonovo, trys Ukrainos jungtinių pajėgų brigados, įskaitant šturmo desantinę brigadą, ir „Azov“ bataljonas yra tiesioginėje karinėje parengtyje DLR pasienyje.

„Mūsų žvalgybos duomenimis, puolimui yra pasirengusi 36-oji Ukrainos jūros pėstininkų brigada, 56-oji motorizuotų pėstininkų brigada ir 79-oji šturmo desantinė brigada. Joms parūpinta užnugario parama“, – sakė D. Besonovas.

Jo žodžiais, galimai operacijai vadovauja kariniai instruktoriai iš JAV ir Kanados.

Kaip jau buvo skelbta, penktadienio pavakavę žuvo DLR lyderis Aleksandras Zacharčenka per sprogdinimą vienoje iš separatistų kontroliuojamo Donecko miesto kavinių dviprasmišku pavadinimu „Separ“. Per incidentą taip pat žuvo A. Zacharčenkos asmens sargybinis, o dar 12 žmonių buvo sužeisti.

Kremlius ir separatistų valdžia dėl A. Zacharčenkos nužudymo kaltina Kijevą, o šis tvirtina, kad sprogdinimas yra susijęs su maištininkų vidaus nesutarimais ir Rusijos troškimu kontroliuoti šias teritorijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.