Gynybos ministras: „Stabdydamas Iraną Izraelis neapsiribos veiksmais Sirijoje“

Izraelio gynybos ministras Avigdoras Liebermanas pirmadienį pareiškė, kad jo šalis savo priešininką Iraną ketina stabdyti ne vien kaimyninės Sirijos teritorijoje.

 Izraelio gynybos ministras Avigdoras Liebermanas pirmadienį pareiškė, kad jo šalis savo priešininką Iraną ketina stabdyti ne vien kaimyninės Sirijos teritorijoje.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Izraelio gynybos ministras Avigdoras Liebermanas pirmadienį pareiškė, kad jo šalis savo priešininką Iraną ketina stabdyti ne vien kaimyninės Sirijos teritorijoje.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 3, 2018, 1:21 PM, atnaujinta Sep 3, 2018, 1:23 PM

„Aišku, stebime viską, kas vyksta Sirijoje. Kalbant apie Irano keliamas grėsmes, neapsiribojame Sirijos teritorija. Reikia, kad šis momentas taptų aiškus“, – dienraštis „The Jerusalem Post“ citavo A. Liebermano pasisakymą per spaudos konferenciją.

Paklaustas apie žiniasklaidos pranešimus, kad Iranas neva aprūpina balistinėmis raketomis Irako šiitų sukarintas grupes, ministras atsakė: „Sakau, kad kovosime su bet kokia Irano keliama grėsme, kad ir iš kur ji kiltų.“

Anksčiau Irano ir Irako užsienio reikalų ministerijos, taip pat šiitų sukarinta grupė „Harakat Hezbollah al Nujaba“ paneigė, kad šiitiška respublika siunčia į Iraką balistines raketas.

Izraelio kariuomenė anksčiau jau ne kartą yra smogusi su Iranu siejamiems taikiniams Sirijoje.

Žydų valstybės premjeras Benjaminas Netanyahu savo ruožtu sakė, kad Izraelis yra pasiruošęs imtis priemonių prieš Irano karinį įsitvirtinimą Sirijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.