JAV Meksikos įlankos pakrantėje paskelbtas uragano pavojus

JAV meteorologai pirmadienį vakare paskelbė uragano pavojų Meksikos įlankos pakrantės centrinėje dalyje, artėjant atogrąžų audrai „Gordon“.

 JAV meteorologai pirmadienį vakare paskelbė uragano pavojų Meksikos įlankos pakrantės centrinėje dalyje, artėjant atogrąžų audrai „Gordon“.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 JAV meteorologai pirmadienį vakare paskelbė uragano pavojų Meksikos įlankos pakrantės centrinėje dalyje, artėjant atogrąžų audrai „Gordon“.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 4, 2018, 10:17 AM, atnaujinta Sep 4, 2018, 10:20 AM

Nacionalinio uraganų centro 17 val. Rytų pakrantės (antradienio vidurnaktį Lietuvos) laiku paskelbtame pranešime sakoma, kad „Gordon“ turėtų pasiekti Misisipės ir Luizianos valstijų pakrantes vėlai antradienį ir kad tuo metu audra tikriausiai bus sustiprėjusi iki uragano.

Uragano pavojus buvo paskelbtas teritorijoms nuo Perlų upės žiočių Misisipėje iki Alabamos ir Floridos valstijų ribos.

Kai buvo paskelbtas šis pranešimas, audros centras buvo maždaug už 85 km į pietvakarius nuo Fort Majerso Floridoje ir judėjo į šiaurės vakarus 28 km per valandą greičiu. Prognozuojama, kad pasiekusi sausumą „Gordon“ trečiadienį slinks į žemyno gilumą virš Misisipės upės žemupio slėnio.

Pasak pareigūnų, audros vėjų greitis siekė beveik 85 km per valandą, o gūsiai buvo dar smarkesni.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.