Belgija atlieka tyrimą dėl belgų verslininko žūties Rusijoje

Belgijos tyrėjai nori pasikalbėti su savo kolegomis Rusijoje apie belgų metalurgijos verslininko žūties Maskvoje aplinkybes ir apklausti vairuotoją, kuris neva matė, kaip belgas užsimušė, trečiadienį pranešė pareigūnai.

 Belgijos tyrėjai nori pasikalbėti su savo kolegomis Rusijoje apie belgų metalurgijos verslininko žūties Maskvoje aplinkybes ir apklausti vairuotoją.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Belgijos tyrėjai nori pasikalbėti su savo kolegomis Rusijoje apie belgų metalurgijos verslininko žūties Maskvoje aplinkybes ir apklausti vairuotoją.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 5, 2018, 4:16 PM

Federalinė prokuratūra pranešė pradėjusi įprastą tyrimą dėl belgų mokslininko Bruno Charles'o De Coomano mirties iškritus iš daugiaaukščio daugiabučio.

Belgijos prokuratūros atstovas Ericas Van Der Syptas sako, kad kol kas nėra pagrindo abejoti Rusijos pareigūnais, laikančiais šį incidentą savižudybe ir nematančiais būtinybės pradėti baudžiamąjį tyrimą.

„Tyrimą pradėjome tik todėl, kad tai buvo nenatūrali mirtis“, – naujienų agentūrai AFP sakė E.Van Del Syptas.

„Susisieksime su Rusijos tyrėjais. Turime bendradarbiavimo sutartį su Maskvos prokurorais, – kalbėjo jis. – Pažiūrėsime, ką jie turi savo aplankuose. Stengiamės surinkti kuo daugiau informacijos“.

„Vairuotojas yra belgas. Mums atrodo logiška, kad pasikalbėsime su vairuotoju, kai jis sugrįš namo. Tačiau nenumanom, kada tai įvyks“, – pridūrė belgų prokurorų atstovas.

Rusijos naujienų agentūros pranešė, kad vairuotojas sakė matęs, kaip B.Ch.De Coomanas iškrito pro langą iš Serafimovičiaus gatvėje esančio pastato 8-ojo aukšto. Šis namas yra šalia Maskvos upės, priešais Kremlių.

Tačiau B.Ch.De Coomano šeima išreiškė abejonių dėl rugpjūčio 29 dieną įvykusios nelaimės aplinkybių. Jo motina abejoja, kad sūnus galėjo nusižudyti.

„Nori žinoti tiesą“

Belgų transliuotojui RTL motina sakė, kad jos sūnus iš darbo išėjo neįprastu metu – apie vidurdienį – ir paprašė vairuotojo palaukti jo namo apačioje, žadėdamas ilgai neužtrukti.

Marie Madeline Meunier (Mari Madlin Miunjė) sakė esanti įsitikinusi, kad viršuje jos sūnaus laukė kažkokie žmonės.

„Jie jį parbloškė ir išmetė pro langą, – kalbėjo moteris flamandų televizijos kanalui VTM. – Noriu žinoti tiesą, o ji – (Rusijos prezidento Vladimiro) Putino rankose“.

Buvęs Belgijos Gento universiteto profesorius B.Ch.De Coomanas nuo 2017 metų dirbo Novolipecko metalurgijos kombinato (NLMK) viceprezidentu tyrimams ir plėtrai.

„Bruno De Coomano mirtis yra milžiniška (NLMK) grupės, viso sektoriaus, jo draugų ir šeimos netektis“, – pareiškė NLMK bendrovių grupės prezidentas ir valdybos pirmininkas Frigorijus Fedorošinas.

Pasak jo, velionis „įnešė neįkainojama indėlį į pasaulio metalurgijos plėtrą“.

M.M.Muenier taip pat sako, kad Belgijos tyrėjai privalo apklausti vairuotoją ir gauti jos sūnaus telefoną, kad galėtų pamatyti jo skambučių išklotinę.

Tuo tarpu naujienų agentūra TASS pacitavo kitą šaltinį, teigusį, jog per pirminį belgo buto patikrinimą nebuvo aptikta jokių smurto požymių.

Rusijos tyrimų komitetas antradienį atsisakė AFP žurnalistui suteikti daugiau informacijos apie šią bylą.

Vienas bylai artimas šaltinis TASS sakė, kad Rusijos tyrėjai dirba Bruno De Coomano savižudybės vietoje.

Nors kelios Rusijos žiniasklaidos priemonės informavo, kad atsisveikinimo laiško pareigūnai nerado.

NLMK priklauso Vladimirui Lisinui, vienam turtingiausių Rusijos oligarchų pagal žurnalo „Forbes“ sudarytą sąrašą. NLMK grupė Europoje yra įdarbinusi maždaug 2,5 tūkst. žmonių, iš jų 1 tūkst. – Belgijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.