Paskirtas Johno McCaino įpėdinis

Arizonos gubernatorius antradienį paskyrė laikinuoju velionio JAV senatoriaus Johno McCaino įpėdiniu Joną Kylą, gerbiamą ir įtakingą respublikoną ir buvusį įstatymų leidėją.

Rugpjūčio 25 dieną sukrėtė miręs JAV Arizonos senatorius, Respublikonų partijos kandidatas 2008 metų JAV prezidento rinkimuose Johnas McCainas susirgo klastingu smegenų vėžiu.<br>AP nuotr.
Rugpjūčio 25 dieną sukrėtė miręs JAV Arizonos senatorius, Respublikonų partijos kandidatas 2008 metų JAV prezidento rinkimuose Johnas McCainas susirgo klastingu smegenų vėžiu.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 5, 2018, 8:32 AM

„Arizonoje nėra nieko, kas būtų toks gerbiamas kaip senatorius Jonas Kylas. Jis yra žmogus, kuriam nėra alternatyvų“, – žurnalistams Finikse sakė gubernatorius Dougas Ducey, šalia kurio stovėjo J. Kylas.

„Senatorius Kylas pasiruošęs imtis darbo“, – pridūrė D. Ducey.

76-erių J. Kylas ruošiasi išskristi į Vašingtoną ir galbūt bus prisaikdintas likus vos kelioms dienoms iki svarbaus Senato balsavimo dėl Bretto Kavanaugh kandidatūros į Aukščiausiąjį Teismą patvirtinimo.

Gubernatorius D. Ducey tikino, kad sprendimas paskirti J. Kylą nebuvo politiškai motyvuotas, nors respublikonas pastaraisiais mėnesiais glaudžiai bendradarbiavo su Baltaisiais rūmais dėl B. Kavanaugh kandidatūros patvirtinimo Senate, kur respublikonai turi minimalią vieno mandato persvarą.

„Dabar senatorius Kylas galės balsuoti dėl Kanavaugh patvirtinimo“, – sakė D. Ducey.

J. Kylas 18 metų, iki 2013-ųjų, dirbo Senate kartu su J. McCainu ir pareiškė, kad jam „garbė“ sugrįžti į aukštuosius Kongreso rūmus.

Vis dėlto jis įsipareigojo eiti pareigas tik iki 2019-ųjų sausio, taigi, Arizonos gubernatoriui gali tekti iki 2020-ųjų lapkritį vyksiančių rinkimų paskirti dar vieną laikiną įstatymų leidėją.

„Tikiuosi, kad senatorius pagalvos apie darbą“ ilgiau nei iki šių metų pabaigos, nurodė D. Ducey.

J. McCaino Našlė Cindy McCain pavadino „didele pagarba“ sprendimą paskirti artimą šeimos draugą J. Kylą į jos velionio vyro postą.

J. McCainas po metus trukusios kovos su smegenų vėžiu mirė rugpjūčio pabaigoje, būdamas 81-erių.

Jo laidotuvės sekmadienį Vašingtono nacionalinėje katedroje daugeliu atžvilgių buvo griežtas priekaištas prezidentui Donaldui Trumpui. Ceremonijoje dalyvavę prezidentai George'as Bushas ir Barackas Obama žavėjosi J. McCainu kaip ikonišku valstybės veikėju, įkūnijusiu karštas, bet mandagias diskusijas, abiejų JAV partijų kompromisą ir atsidavimą amerikietiškoms vertybėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.