Skripalių giminaitė nori duoti parodymus Skotland Jardui

Sergejaus ir Julijos Skripalių giminaitė Viktorija sako norinti vykti į Angliją ne tik tam, kad aplankytų savo dėdę ir pusseserę, bet kad duotų parodymus britų policijai.

Sergejaus ir Julijos Skripalių giminaitė Viktorija sako norinti vykti į Angliją ne tik tam, kad aplankytų savo dėdę ir pusseserę, bet kad duotų parodymus britų policijai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Sergejaus ir Julijos Skripalių giminaitė Viktorija sako norinti vykti į Angliją ne tik tam, kad aplankytų savo dėdę ir pusseserę, bet kad duotų parodymus britų policijai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 6, 2018, 3:52 PM, atnaujinta Sep 6, 2018, 3:54 PM

„Kai pirmą kartą pateikiau dokumentus vizai britų konsulate, manęs paklausė, ko tikiuosi iš šio vizito. Aš atsakiau, kad, pirmiausia, noriu aplankyti savo gimines, o antra – noriu užeiti į Skotland Jardą ir duoti savo parodymus, savo paaiškinimus ir gauti iš jų kokį nors atsakymą“, – per spaudos konferenciją Maskvoje sakė V. Skripal.

Ji priminė, kad per visą tą laiką britų policija nė karto nebuvo susisiekusi su Skripalių giminėmis Rusijoje.

Buvęs GRU pulkininkas S. Skripalis ir jo duktė buvo rasti be sąmonės ant suoliuko šalia vieno prekybos centro Anglijos pietiniame Solsberio mieste kovo 4 dieną. Nustatyta, kad jie buvo apnuodyti kovine nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“, Šaltojo karo metais sukurta Sovietų Sąjungoje.

Britų pareigūnai dėl Skripalių apnuodijimo kaltina Rusijos vyriausybę, tačiau Maskva šiuos kaltinimus įnirtingai neigia.

Rusėjo 5 dieną britų premjerė Theresa May (Tereza Mei) kalbėdama parlamente pranešė, kad kovo 4 dienos išpuolį surengė du Rusijos karinės žvalgybos tarnybos pareigūnai. Policija juos identifikavo kaip Aleksandrą Petrovą ir Ruslaną Boširovą.

A. Petrovui ir R. Boširovui pareikšti kaltinimai dėl sąmokslo nužudyti, pasikėsinimo nužudyti ir nervus paralyžiuojančios medžiagos „Novičiok“ panaudojimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.