Buvusi JAV valstybės sekretorė M. Albright: D. Trumpas yra nedemokratiškiausias prezidentas

Buvusi JAV valstybės sekretorė Madeleinė Albright kaltina prezidentą Donaldą Trumpą skaldant šalį ir žlugdant demokratiją. „Jis yra nedemokratiškiausias prezidentas šiuolaikinėje JAV istorijoje“, – sakė M. Albright penktadienį Vašingtone per diskusijas apie naują jos knygą „Fašizmas. Perspėjimas“.

M.Albright <br>„Reuters“ nuotr.
M.Albright <br>„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 7, 2018, 10:14 PM

D. Trumpas, anot jos, beprasmiškomis laiko institucines struktūras ir, pavyzdžiui, žiniasklaidą vadina tautos priešu. „Dėl to mes turime kažką daryti“, – įspėjo 81-erių buvusi politikė. D. Trumpas, pasak jos, mėgina JAV vaizduoti kaip auką. „Jis sako, kad mus visi išnaudoja – pirmiausiai užsieniečiai ir imigrantai“, – kritikavo ji.

M. Albright atkreipė dėmesį ir į D. Trumpo kalbą ketvirtadienio vakarą rinkiminiame renginyje Bilingse Montanos valstijoje, kur prezidentas spaudė savo šalininkus balsuoti lapkritį vyksiančiuose vidurio kadencijos rinkimuose. Priešingu atveju esą jiems teks kaltė, jei jam bus pareikšta apkalta. Pasak M. Albright, tai savotiškas demokratijos supratimas.

Turėdama omenyje įvykius JAV, M. Albright sakė: „Aš sunerimusi, kad mes demokratiją traktuojame kaip duotybę“. Ji pabrėžė: „Aš nerimauju – ir kasdien vis labiau“.

Savo knygoje M. Albright, be kita ko, analizuoja, kokių panašumų dabartinės antidemokratinės jėgos turi su XX amžiaus fašizmu. Kai kas jos knygą vadina keliančia paniką, sakė M. Albright. „Taip ir turi būti“, – pabrėžė ji. Padėtis esą yra rimta.

M. Albright nuo 1997 metų iki 2001-ųjų buvo JAV valstybės sekretorė. Ji buvo pirmoji moteris šiame poste.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.