Irako premjeras raginamas atsistatydinti dėl neramumų Basroje

Irako premjeras Haideras al Abadi šeštadienį sulaukė raginimų atsistatydinti, jo aljansui su dvasininku populistu žlugus dėl kruvinų neramumų naftos turtingame Pietų Irako regione.

Irako ministras pirmininkas Haideras al Abadi (nuotr.) prane<br>Imago/Scanpix nuotr.
Irako ministras pirmininkas Haideras al Abadi (nuotr.) prane<br>Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 9, 2018, 12:16 PM, atnaujinta Sep 9, 2018, 12:26 PM

Dvi pagrindinės grupės parlamente paragino H. al Abadi atsistatydinti, deputatams surengus skubų susitikimą dėl neramumų pietiniame Basros mieste.

„Reikalaujame vyriausybės atsiprašyti žmonių ir tuojau pat atsistatydinti“, – sakė gegužės rinkimus laimėjusio šiitų dvasininko Moqtados al Sadro sąrašo, kuris per rinkimus laimėjo daugiausiai vietų, atstovas.

Toks pareiškimas yra rimtas smūgis H. al Abadi viltims išsaugoti postą pasitelkiant bloką su su M. al Sadro sąrašu ir keliolika kitų grupių, apie kurio suformavimą buvo paskelbta vos prieš kelias dienas.

Antrojo pagal dydį sąrašo parlamente – proiranietiškų buvusių kovotojų aljanso „Fatah“ – atstovas pasmerkė „vyriausybės nesugebėjimą išspręsti krizę Basroje“.

Basroje šią savaitę per susirėmimus su saugumo pajėgomis žuvo 12 protestuotojų. Protestai kilo antradienį, po to, kai išgėrę užteršto vandens ligoninėse atsidūrė 30 tūkst. žmonių.

Šio naftos turtingo Pietų Irako regiono gyventojai ištisas savaites skundėsi dėl vandens ir elektros trūkumo, pareigūnų korupcijos ir nedarbo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.