Etiopijos ir Eritrėjos lyderiai oficialiai atidarė sieną

Eritrėja antradienį paskelbė, kad po dviejų dešimtmečių pagaliau buvo oficialiai atidaryta siena su jos buvusia priešininke Etiopija.

 Eritrėja antradienį paskelbė, kad po dviejų dešimtmečių pagaliau buvo oficialiai atidaryta siena su jos buvusia priešininke Etiopija.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Eritrėja antradienį paskelbė, kad po dviejų dešimtmečių pagaliau buvo oficialiai atidaryta siena su jos buvusia priešininke Etiopija.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 11, 2018, 12:56 PM, atnaujinta Sep 11, 2018, 12:57 PM

Informacijos ministras Yemane Meskelis socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė, kad Eritrėjos prezidentas Isaias Afwerki ir Etiopijos premjeras Abiy Ahmedas atidarė sienos perėją Burėje „jungiamajam kelių transportui“, o vėliau surengs panašią ceremoniją Serhos–Zalambesos perėjoje.

Lyderiai pastarojo meto diplomatinį atšilimą atšventė prie sienos, paminėdami Etiopijos naujuosius metus.

Jie susitaikė Etiopijos premjerui po atėjimo į valdžią paskelbus, kad jo šalis visiškai priims taikos susitarimą, kuriuo buvo užbaigtas kruvinas 1998–2000 metų pasienio karas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.