Vietnamo sostinės valdžia ragina gyventojus nebevalgyti šunienos

Vietnamo sostinės pareigūnai ragina gyventojus nebevalgyti šunienos, nes tai kenkia miesto įvaizdžiui, o netinkamas šunų auginimas bei skerdimas gali prisidėti prie pasiutligės plitimo.

 Vietnamo sostinės pareigūnai ragina gyventojus nebevalgyti šunienos, nes tai kenkia miesto įvaizdžiui, o netinkamas šunų auginimas bei skerdimas gali prisidėti prie pasiutligės plitimo.<br> AP nuotr.
 Vietnamo sostinės pareigūnai ragina gyventojus nebevalgyti šunienos, nes tai kenkia miesto įvaizdžiui, o netinkamas šunų auginimas bei skerdimas gali prisidėti prie pasiutligės plitimo.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-09-11 15:56, atnaujinta 2018-09-11 15:57

Daugeliui vietnamiečių šuniena yra delikatesas, kuris, kaip tikima, didina ištvermingumą.

Hanojaus vicemeras Nguyenas Vanas Suu antradienį miesto interneto svetainėje paskelbė, kad šunų bei kačių skerdimas ir jų mėsos vartojimas trikdo užsieniečius ir „neigiamai veikia civilizuotos bei modernios sostinės įvaizdį“.

Nguyenas Vanas Suu nurodė vietos administracijoms šviesti žmones apie pasiutligės riziką auginat šunis ir kates mėsai.

Ši priemonė yra dalis nacionalinės programos, vykdomos siekiant iki 2021 metų likviduoti pasiutligę.

Nguyen Thi Minh, kuri Hanojuje daugiau kaip 20 metų turi šunienos restoraną, sakė, kad pasiutligės pavojaus nėra, nes jos restoranas atsirenka sveikus šunis, o mėsa tinkamai termiškai apdorojama.

„Žmonės valgo šunieną ir problemos nėra, – sakė ji. – Aptarnauju klientus iš Pietų Korėjos, Jungtinių Valstijų ir kitų šalių.“

Pareigūnai nurodo, kad Hanojuje yra 493 tūkst. šunų bei kačių ir kad daugiau kaip 10 proc. jų yra auginami komerciniais tikslais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?