Paryžiuje išdaužyti Irano ambasados langai

Grupei žmonių apgadinus Irano ambasados pastatą Paryžiuje, Prancūzijos sostinės policija sako, kad tą padarė „pavieniai asmenys“, tačiau Teheranas teigia, kad kalti ekstremistai, ir kaltina vietos pareigūnus per lėtai ir netinkamai reagavus į šį įvykį.

 Teheranas teigia, kad kalti ekstremistai, ir kaltina vietospareigūnus per lėtai ir netinkamai reagavus į šį įvykį. <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Teheranas teigia, kad kalti ekstremistai, ir kaltina vietospareigūnus per lėtai ir netinkamai reagavus į šį įvykį. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 16, 2018, 1:05 PM

Pasak Irano valstybinės naujienų agentūros IRNA, šalies Užsienio reikalų ministerija pranešė, kad protestuotojai bandė užpulti ambasadą penktadienį. Ministerijos atstovas Bahramas Ghasemi teigė, kad gavę pranešimą apie incidentą pareigūnai neskubėjo atvykti.  

Atstovas pareiškė, kad tvarkos drumstėjai yra vienos iš ekstremistų organizacijų nariai, tačiau kurios – nenurodė. 

„Prancūzijos valdžia privalo imtis rimtų priemonių užtikrinti šalyje esančių Irano diplomatinių misijų saugumą", – sakė B.Ghasemi, kurį citavo IRNA.    

Paryžiaus policijos atstovė pateikė kiek kitokią šio įvykio versiją. Pasak pareigūnės, „pavieniai asmenys“ metė daiktus į ambasados pastatą ir iškūlė langus. Ji teigė neturinti informacijos apie šių asmenų motyvus ar tapatybę. 

Atstovė sakė, kad į įvykio vietą atvykę pareigūnai apieškojo 12 asmenų, tačiau nieko nesulaikė, nes ambasados darbuotojai nenorėjo pateikti skundo policijai. Atstovė prisistatyti atsisakė – tai įprasta Prancūzijos policijai.  

Anot naujienų agentūros pranešimo, B.Ghasemi teigė, kad keli įtariamieji sulaikyti, ir kad Iranas pareikalavo, kad Prancūzijos teisėsauga patrauktų juos baudžiamojon atsakomybėn ir nubaustų. Teheranas savo ruožtu taip pat atlieka tyrimą dėl šio incidento ir Paryžiaus policijos neva pavėluoto atvykimo.

Irano revoliucinė gvardija praėjusią savaitę patvirtino sudavusi raketų smūgį kurdų separatistų grupuotės Irano Kurdistano demokratinės partijos bazei Irake. Pasak gvardijos, per šią ataką žuvo mažiausiai 11 žmonių, o 50 buvo sužeisti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.