Braškėse atradus mirtinai pavojingą radinį – aliarmas: pasireiškė siaubingas efektas

Australijoje panika dėl braškių pasiekė naują lygį. Šeštadienį šalį sukrėtė žinia, kai septynmetė mergaitė braškėje aptiko adatą. Netrukus apie tokį pat radinį paskelbė ir vyras, kuris adatą rado kriauklėje po to, kai plovė braškes.

 Žinia apie braškių viduje slypinčias adatas pasklido po to, kai australas Josha Gane'as socialiniame tinkle „Facebook“ parašė, kad jo 21 metų draugui teko kęsti stiprius skrandžio skausmus, suvalgius braškę, kurioje slypėjo adata.
 Žinia apie braškių viduje slypinčias adatas pasklido po to, kai australas Josha Gane'as socialiniame tinkle „Facebook“ parašė, kad jo 21 metų draugui teko kęsti stiprius skrandžio skausmus, suvalgius braškę, kurioje slypėjo adata.
Daugiau nuotraukų (1)

BBC, „The Guardian“ ir lrytas.lt inf.

Sep 17, 2018, 7:11 PM

Skelbiama, kad vienas žmogus netgi prarijo braškę su adata, todėl greitai atsidūrė ligoninėje.

Pakuotės su pavojų keliančiomis braškėmis buvo parduodamos Australijos Naujojo Pietų Velso, Kvinslando ir Viktorijos valstijų prekybos centruose, tačiau panika plinta žaibiškai.

Prekybos centrai jau atšaukia braškių užsakymus, o ūkininkai priversti jas tiesiog išmesti. Baimė dėl braškėse aptinkamų adatų, pasak Australijos policijos, išplito po visas šešias valstijas.

Pradėjo kopijuoti

O dabar pranešama apie siaubingą efektą, kurį sukėlė ši baimė.

Kvinslande 62 metų moteris bandė adatą įdėti į bananą, tačiau ji buvo sulaikyta. Manoma, kad ji tai darė bandydama pamėgdžioti nusikaltimą. Tai vadinama „copy-cat“ efektu.

Apie adatas braškėse pirmiausia buvo pranešta būtent Kvinslande, tačiau greitai žinios apie tokius atvejus pasigirdo Naujajame Pietų Velse, Viktorijoje, Australijos sostinės teritorijoje, Tazmanijoje, Pietų Australijoje.

Policija ir ūkininkai mano, kad dalis pranešusių žmonių būtent bandė pamėgdžioti nusikaltimą, o ne iš tikrųjų uogose aptiko adatų.

„Yra daug kompleksinių scenarijų, kurie čia galėjo nutikti. Tiriame visas versijas, tačiau tam reikia laiko“, – sakė Kvinslando policijos komisas Ianas Stewartas.

Policija dar negali pasakyti, ar tai – vieno žmogaus nusikaltimas, ar paniką sukėlė daugiau atskirai veikiančių asmenų.

Prieš valgant būtina perpjauti

Australijos policija kol kas apie įtariamuosius nieko nepraneša. Kvinslando valstijos valdžia jau pasiūlė 62 tūktančių eurų vertės premiją žmogui, kuris turi reikšmingos informacijos.

Kvinslando braškių augintojų asociacija teigė, kad adatas į braškes galėjo įdėti nepatenkintas darbuotojas, tačiau policija pabrėžė, kad kol kas spekuliuoti – per anksti.

Australijoje dabar žmonės skatinami prieš valgant braškes jas perpjauti.

Australijoje jau smarkiai krito braškių kaina. Braškių augintojai mano, kad per patį pardavimų piką kilusi panika gali padaryti milžinišką ekonominę žalą.

Kvinslando braškių augintojų asociacijos viceprezidentas Adrianas Schultzas įvykį pavadino „komerciniu terorizmu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.