Studentai siekdami išvengti karinės tarnybos ėmėsi neįprastų veiksmų

Pietų Korėjos valdžia pareiškė kaltinimus 12 studentų, kurie susitarę bandė priaugti svorio, kad išvengtų privalomosios karo tarnybos, rašo CNN.

 ​Pietų Korėjos valdžia pareiškė kaltinimus 12 studentų, kurie susitarę bandė priaugti svorio, kad išvengtų privalomosios karo tarnybos.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 ​Pietų Korėjos valdžia pareiškė kaltinimus 12 studentų, kurie susitarę bandė priaugti svorio, kad išvengtų privalomosios karo tarnybos.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 18, 2018, 8:54 PM

Kariuomenės administracija paskelbė, kad grupė studentų programėlėje „KakaoTalk“ dalinosi patarimais, kaip greitai priaugti svorio.

Dalis jų vartojo didelius kiekius proteino miltelių, kiti gėrė kaloringus gėrimus, kad atrodytų sunkesni, nei iš tikrųjų yra.

„Kariuomenė atliks tyrimą ir padarys viską, kad tokia kariuomenės vengiančių jaunuolių kultūra neišsiplėtotų visoje šalyje“, – tvirtino pareigūnai.

Pagal Pietų Korėjos įstatymus visi vyrai nuo 18 iki 35 metų turi atlikti 21 mėnesio trukmės privalomąją karinę tarnybą.

Gynybos ministerija ruošiasi 2020 metais šią tarnybą sutrumpinti iki 18 mėnesių.

Visi kaltinami studentai Seulo universitete studijuoja vokalinę muziką. Jie bijojo, kad karinė tarnyba sužlugdys jų muzikines karjeras ir tikėjosi, jog jiems bus paskirta socialinė tarnyba kariuomenėje.

Socialinė tarnyba kariuomenėje Pietų Korėjoje yra paskiriama visiems dėl sveikatos priežasčių negalintiems atlikti privalomosios karinės tarnybos.

Kariuomenės administracija tvirtina, kad jeigu bus pripažinti kaltais, jiems grės bauda ir pakartotinis apsilankymas pas medicinos ekspertus, kurie tuomet greičiausiai nesuteiks vaikinams lengvatos.

„Yonhap“ naujienų agentūra skelbia, kad jauni vyrai specialiai tatuiruotėm padengia visą kūną arba bando sužaloti save, kad išvengtų karinės tarnybos. Kiti bando greitai priaugti svorio, tačiau pareigūnai savo svorį dirbtinai didinančius piliečius karts nuo karto netikėtai aplanko.

Atsisakymas atlikti karinę tarnybą dėl moralinių priežasčių Pietų Korėjoje yra leidžiamas, dėl to atsisakiusieji tarnauti būna uždaromi į kalėjimą.

Pietų Korėjoje dėl šios priežasties kali šimtai Jehovos liudytojų.

Tačiau situacija šalyje turėtų greitu metu pasikeisti, kadangi Konstitucinis Pietų Korėjos teismas nustatė, jog vyriausybė turi dėl religinių ar politinių priežasčių atsisakantiems karinės tarnybos asmenims suteikti alternatyvų pasiūlymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.