Zuikučiai sugrįžta: praėjus 32 metams Niujorke vėl duris atvers „Playboy“ klubas

„Playboy“ sumanytojas Hugh Hefneris teigė, kad zuikučiais persirengusios merginos – praeities simbolis. Nepaisant to, praėjus 32 metams po uždarymo, Niujorke vėl duris atvers „Playboy“ klubas.

„Playboy“ zuikučiai vėl pradės apšokinėti Niujorko klubo lankytojus.
„Playboy“ zuikučiai vėl pradės apšokinėti Niujorko klubo lankytojus.
Daugiau nuotraukų (1)

„The Guardian“, „The New York Times“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

Sep 19, 2018, 4:21 PM, atnaujinta Sep 19, 2018, 4:22 PM

„Šeimininkauja viliojantys „Playboy“ zuikučiai“, o klube vyrauja „seksuali ir rafinuota estetika“ – taip pristatomas šią savaitę Niujorke duris atversiantis „Playboy“ klubas.

Išskirtinė narystė klube kainuos apie 250 tūkst. dolerių (215,2 tūkst. eurų). Teigiama, kad pageidavusieji tapti nariais jau paklojo 2,2 mln. dolerių (1,9 mln. eurų).

Šio klubo, kuris kiek daugiau nei prieš 3 dešimtmečius užvėrė duris, atsikūrimas – keista žinia „MeToo“ skandalų eroje ir atsižvelgiant į tai, kad velionis imperijos įkūrėjas H.Hefneris kiškeliais persirengusias merginas vadino atgyvenusiu simboliu.

Klubas „Playboy“ kadaise buvo uždarytas dėl nuslūgusio susidomėjimo ir sumenkusio klubo narių skaičiaus. Tačiau bendrovė, kuri įsigijo teisę klubą atkurti, mano, kad dabar „išaugo apetitas menkai apsirengusioms gražuolėms su uodegėlėmis ir ausytėmis“.

„Šiame klube bus poilsio zona, žaidimų kambarys ir vakarienės salė, kurioje narius aptarnaus padavėjai. Tačiau svarbiausia yra tai, kad į Manhataną sugrįžta „Playboy“ zuikučiai, – buvo rašoma klubo išplatintame spaudos pranešime. – Viliojančios klubo šeimininkės, padavėjos ir barmenės turi pasaulyje žinomą vardą dėl savo stilingumo ir malonaus būdo.“

Tiesa, prieš klubo atidarymą netrūksta kritikos. Restoranų verslo konsultantas Clarkas Wolfas sprendimą atidaryti klubą apibūdino kaip „kurčią pasirinkimą skambant raginiams sukurti didesnę lyčių lygybę“.

„Iš tiesų tai labai kvaila, – savo nuomonės neslėpė C.Wolfas. – Moterys prašo geresnių sąlygų – nemanau, kad su tuo labai dera triušiuko ausys ir uodega.“

Vyras mano, kad tai gal sąmoningas, o gal ir netyčinis akibrokštas moterims, kurios kovoja už lygias teises ir pagarbą.

Pirmasis „Playboy“ klubas buvo atidarytas Čikagoje 1960 metais. Netrukus susikūrė jų tinklas kitose JAV valstijose, dar vienas atidarytas Londone 1966 metais.

Tokia išskirtinė narystė 7-ajame dešimtmetyje žavėjo daugelį, tačiau kilo ne vienas skandalas dėl moterų darbo sąlygų: jos skundėsi prastu atlygiu, ilgomis darbo valandomis ir ribas peržengiančiais vyrais, kurių nevaldė apsaugos darbuotojai.

Feministė Gloria Steinem kartą prisidengė norinti tapti „Playboy“ klubo zuikučiu ir pasakojo, jog pirmiausia jai buvo liepta pereiti ginekologo patikrą ir pateikti pažymą, jog ji neturi lytiškai plintančių ligų. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.