Sekso industrijos atstovai reikalauja savo teisių

Ispanijos sekso industrijos atstovai susibūrė į asociaciją ir reikalauja lygių teisių su kitais šalies darbuotojais. Bet valstybės valdžia apie tokius seksą už pinigus siūlančių žmonių norus nenori nieko girdėti.

Sekso industrijos darbuotojai surengė demonstraciją ir kreipėsi į valdžią.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Sekso industrijos darbuotojai surengė demonstraciją ir kreipėsi į valdžią.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„The Local“, „Lietuvos rytas“

Sep 21, 2018, 7:57 AM

„Mes, sekso industrijos darbuotojai, nusipelnome tokių pat darbo teisių kaip ir likę Ispanijos visuomenės nariai“, – tikino šiems žmonėms atstovaujanti sąjungos pirmininkė Conxa Borrell.

Reikalauti lygių teisių ji sumanė po to, kai Ispanijos ministras pirmininkas Pedro Sanchezas, nenorintis net girdėti apie tokią profesinę sąjungą, pareiškė, esą darbo ministrė kreipėsi į teismą siekdama išardyti susivienijimą.

Tokius valdžios žingsnius C.Borrell pavadino moralizavimu ir neapykantos sekso industrijos darbuotojų atžvilgiu skatinimu.

Ji pabrėžė, kad dabar šios profesijos atstovams gauti darbo sutartį, nustatytą atlyginimą, socialinės apsaugos garantijas, atostogas ar pensiją yra tiesiog neįmanoma.

Paaiškėjus, kad sekso industrijos darbuotojams apskritai pavyko įkurti asociaciją, P.Sanchezui teko raudonuoti. Maža to, paaiškėjo, kad jos įkūrimą patvirtino darbo ministrė, o apie tai pranešta oficialiame šalies žinių leidinyje.

Sekso industrija Ispanijoje yra toleruojama. Ji nėra nelegali, tačiau kartu nėra reguliuojama.

P.Sanchezas atėjo į valdžią žadėdamas, kad užkirs kelią moterų išnaudojimui, todėl apie prostituciją kalbėti vengia.

Vyriausybės atstovė spaudai Isabela Calaa tikino, kad „ši valdžia jokiu būdu neleis egzistuoti sekso industrijos darbuotojų sąjungai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.