Slovakijoje areštuoti žurnalisto nužudymo bylos įtariamieji

Slovakijos policija areštavo žurnalisto ir jo sužadėtinės nužudymo bylos, nuvertusios ankstesnę šalies vyriausybę, įtariamuosius, ketvirtadienį paskelbė pareigūnai.

Slovakijos policija areštavo žurnalisto ir jo sužadėtinės nužudymo bylos, nuvertusios ankstesnę šalies vyriausybę, įtariamuosius, ketvirtadienį paskelbė pareigūnai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Slovakijos policija areštavo žurnalisto ir jo sužadėtinės nužudymo bylos, nuvertusios ankstesnę šalies vyriausybę, įtariamuosius, ketvirtadienį paskelbė pareigūnai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 27, 2018, 11:54 AM, atnaujinta Sep 27, 2018, 11:55 AM

Premjeras Peteris Pellegrini socialiniame tinkle „Facebook“ sakė, jog džiaugiasi naujienomis, kad „policija areštavo asmenis, įtariamus dviejų nekaltų jaunų žmonių nužudymu“.

Pasak premjero, šis tyrimas yra jo vyriausybės prioritetas.

27 metų žurnalisto Jano Kuciako ir jo bendraamžės Martinos Kušnirovos šeimoms atstovaujantis advokatas Danielis Lipšicas sakė, kad įtariamieji buvo areštuoti anksti ketvirtadienį.

Policija patvirtino vykdanti reidus ir areštavusi žmonių, bet J. Kuciako bylos nepaminėjo.

J. Kuciakas ir M. Kušnirova buvo nušauti savo namuose vasario 21 dieną. Slovakų pareigūnai mano, kad tai buvo užsakytas nužudymas, susijęs su J. Kuciako darbu. Žurnalistas tyrė galimą didelio masto vyriausybės korupciją ir politikų ryšius su Italijos gangsteriais.

Šios žmogžudystės sukėlė politinę krizę, didelius protestus ir nulėmė nacionalinės policijos viršininko atleidimą bei vyriausybės žlugimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.