Bando suvaldyti suvenyrų prekeivius: konfiskavo tonas nelegalių prekių

Prancūzijos policija atėmė 20 tonų miniatiūrinių Eiffelio bokštelių iš jų pardavėjų. Taip Paryžius kovoja su milžinišku tinklu suvenyrų pardavinėtojų, kurių knibždėte knibžda įžymiose sostinės vietose.

Suvenyrus nelegalūs prekeiviai siūlo Paryžiaus turistinėse vietose.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Suvenyrus nelegalūs prekeiviai siūlo Paryžiaus turistinėse vietose.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, „Lietuvos rytas“

Sep 28, 2018, 6:32 AM

Prancūzijos tyrėjai aiškinasi, kas importuoja ir tiekia įvairius suvenyrus nelegaliems pardavėjams, kurie dažnai kabinėjasi prie turistų gatvėse ir už parduotas prekes nemoką nė cento į valstybės biudžetą.

Per specialiąją operaciją buvo suimti devyni žmonės – pardavėjai, didmenininkai ir tarpininkai, kurie bendradarbiauja su prekybininkais Kinijoje.

Jie buvo apklausti ir gali atsidurti teismo salėje dėl nelegalios prekybos.

Iš jų buvo atimta tūkstantis dėžių su 20 tonų suvenyrų, laikytų sandėliuose ir parduotuvėse Paryžiaus priemiesčiuose. Konfiskuotų prekių vertė – 800 tūkst. eurų.

Pareigūnai pasakojo sandėliuose atradę didelius pinigų skaičiavimo automatus – tai rodo, kokio masto prekyba vykdoma šešėlyje.

Juodoji suvenyrų rinka seniai kamuoja Prancūziją. Mažyčiai metaliniai Eiffelio bokšteliai – figūrėlės ir raktų pakabučiai – parduodami saujomis už vos vieną eurą.

Jie turistams siūlomi prie pačių lankomiausių turistinių vietų, tokių kaip Eiffelio bokštas, Dievo Motinos katedra ir Luvro muziejus.

Juos dažniausiai pardavinėja neregistruoti migrantai, kurie vos pamatę policininkus susirenka visas prekes ir deda į kojas.

Iki šiol šalies policijai sunkiai sekėsi sutramdyti šią nelegalią prekybos rinką, tačiau dabar operacijai vykdyti buvo mestos gausesnės pajėgos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.